Kenneth Lonergan családi drámája, A régi város (Manchester by the Sea) kapta a legtöbb jelölést az amerikai televíziós és filmszínészek céhének díjaira: a Casey Affleck főszereplésével készült alkotást négy – a legjobb színész, a legjobb férfi és női mellékszereplő – Lucas Hedges és Michelle Williams – és a legjobb szereposztás kategóriában jelölték. Az esélyesek között van a Magyarországon december végén bemutatásra kerülő, Ryan Gosling főszereplésével készült Kaliforniai álom is.

MTI

Három-három jelölést kapott Barry Jenkins Moonlight című független filmdrámája, amely egy fekete, szegény, meleg fiú felnövekedését kíséri végig, és a Fences című Denzel Washington-film egy afro-amerikai család 1950-es évekbeli történetéről. Mindkettőt jelölték a legjobb női mellékszereplő és a legjobb szereposztás kategóriákban. Denzel Washington a legjobb színész díjáért verseng, Mahershala Ali a Moonlightból a legjobb férfi mellékszereplő díjáért.

Két jelölést zsebelt be a hollywoodi díjszezon egyik kedvencének tartott Kaliforniai álom, amelynek főszereplői, Emma Stone és Ryan Gosling elnyerhetik a színészek céhe díját. A film nem indulhatott jelölésért a legjobb szereposztás kategóriában, mivel a SAG a sok szereplős stáblistát részesíti előnyben. A legjobb női főszereplő kategóriában jelölték továbbá Natalie Portmant a Jackie című filmből, Meryl Streepet, aki Florence Jenkinset alakította a Florence – A tökéletlen hang című filmben, Emily Bluntot A lány a vonaton filmből, és Amy Adamset, az Érkezés című filmből.

A legjobb férfi főszereplők között esélyes lehet továbbá a díjra Andrew Garfield és Vigo Mortensen a Captain Fantastic című filmdrámából. A legjobb szereposztásért versenyezhet még A számolás joga  és a Captain Fantastic című film is. A SAG jelöléseit két nappal a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének Golden Globe-jelölései után hozták nyilvánosságra, amelyek listáját a Kaliforniai álom és a Moonlight című filmek vezetik. A színészcéh több mint százezer tagja fog szavazni a díjak odaítéléséről. A győzteseket január 29-én jelentik be Los Angelesben.

fotó:gentside.com