Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A „Magyar tenger” nyitott a négylábúak felé és több településen is kutyás fürdőhelyet hoztak létre. Immáron Balatonföldváron is fürödhetnek a kutyák, az önkormányzat és a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület kijelölte a kutyabarát fürdőhelyet a városban.

Július 16-án, szombaton, 10 órakor nyitják meg azt az óriási területet Balatonföldváron a kutyások számára, ahol nemcsak kutyás fürdőzésre, hanem a nagy területnek köszönhetően az ebek futtatására is lesz lehetőség. A Balaton legárnyasabb kutyás fürdőhelyén kulturált körülmények között élvezhetik a vizet a kutyák és a gazdik. A kutyás fürdőhely szakmai kialakítását a Kutyabarát.hu szakemberei segítették elő.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Balatonföldvár Önkormányzata és a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület nyitott a kutyás nyaralók felé, és kutyás fürdőhely létrehozatalán fáradozik. Megtisztelő számunkra ebben a projektben szakmai partnerként részt venni. Mind az Egyesületet, mind az Önkormányzatot biztosítjuk folyamatos támogatásunkról, szakmai segítségünkről– nyilatkozta Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója.

A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak. A víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni, vagy akár kergetőzni is.

Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak a négylábúak számára a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

Meggyőződésünk, hogy rengeteg kutyabarát embernek tudunk majd örömöt okozni ezzel a fejlesztéssel, akik nyaralásukat kedvenceikkel együtt tervezik és a Balaton hűsítő vizét is közösen szeretnék élvezni. Hosszabb távon 8-10 %-kal is növekedhet a vendégéjszakák száma a településen–  mondta Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke.

Az idén, alapításának 120. évfordulóját ünneplő fürdővárosban egyre több vendéglátó-, és szálláshely törekszik arra, hogy nyaraláskor a család négylábú tagját se kelljen otthon hagyni. A Turisztikai Egyesület által létrehozott többnyelvű dog.foldvar.info weboldalon akár térképen is lehet böngészni a helyi kutyabarát szolgáltatók között, el lehet olvasni a fürdőhely házirendjét, – hogy a gazdák már felkészülve érkezzenek – valamint a közeli állatorvosok elérhetőségeit is ezen a helyen találják meg az érdeklődők.

Forrás: 24.hu


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •