Az író, aki híresen ki nem állhatja a Kubrick-féle Ragyogás-adaptációt, most maga felügyeli a folytatás munkálatait.

Az Álom doktor (Doctor Sleep) című regény 2013-ban jelent meg, vagyis 36 évvel a Ragyogás után, ami Stephen King harmadik könyve volt. A Ragyogás folytatásaként szánt történet ugyan nem lett akkora siker, mint az eredeti alkotás, de nem is kapott olyan rossz kritikákat, így rövidesen belőle is film készülhet.

A produceri munkálatokat Stephen King vállalta magára, valószínűleg azért, mert biztosra akar menni, hogy nem ismétlődik meg a Kubrick-féle rémálom. King ugyanis híresen a legrosszabb adaptációnak tartja saját művei közül Stanley Kubrick 1980-as A ragyogását, pedig a Jack Nicholson főszereplésével készült mozi azóta olyan kultstátuszt ért el, amivel talán csak A remény rabjai tud versenyezni.

Az Álom doktor filmváltozatát Akiva Goldsman írja majd, akit szeretnek úgy emlegetni, mint azEgy csodálatos elme Oscar-díjas forgatókönyvírója, de nem árt tudni, hogy ezen kívül olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint a Mindörökké Batman és a Batman és Robin, A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok, Lost in Space, az Én, a robot vagy a Legenda vagyok.

Nem ez lesz az egyetlen King-adaptáció a következő években, ugyanis végre nekiállnak A Setét Torony-sorozat filmre vitelének, valamint a Mobil (Cell) című regényét is feldolgozzák – és épp tegnap fejeződött be a 11.22.63 című időutazós könyvéből készült sorozat.

Forrás: HVG.hu