Szombattól ismét gyermekzsivajtól, mókától és kacagástól hangos az V. kerület legnagyobb közparkja, az Olimpia park. Észak-Lipotváros „Central Parkja” a környékbeli utcákkal együtt 1,8 milliárd forintból újult meg. A beruházás a teljes Széchenyi felső rakpartot, a Falk Miksa, a Stollár Béla, a Markó és a Balaton utcát, valamint a Balassi utca Kossuth tér felőli részét érintette.

Pesti Mese/Nulla6egy Facebook-csoport

A kerület polgármestere, Rogán Antal az ünnepélyes átadó alkalmával elmesélte, hogy a sportpályát például egy régi benzinkút helyén alakították ki. „Kicseréltük ott a teljes talajt, és egy kicsi sportaréna is épült, ami éppúgy alkalmas futballra, mint ahogyan alkalmas kosárlabdára. Ez a park minden generáció számára a pihenés lehetőségét kínálja”

De nem csak a kosárlabda és a futball szerelmesei számára ideális ez a tenyérnyi zöld oázis. A mászókák mellett védőburkolattal ellátott ügyességi és logikai játékok, kutyafuttató és egy piknikezésre alkalmas zöld terület is várja gyermekeket és a pihenni vágyókat.

Az átadáson Schmitt Pál volt államfő, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: a megújult park azt hirdeti, hogy a sport örömforrás. „A piros-fehér-zöld színű, az olimpiai ötkarikát ábrázoló alkotásról szólva hangsúlyozta: ez a világ egyik legismertebb szimbóluma, amely arra az univerzalitásra utal, hogy az olimpiai mozgalom mindenkié. Ez a térplasztika egyúttal kifejezi a magyarok büszkeségét az ország olimpiai bajnokaira.”

A szimbólumszobor a tervek szerint rövid időn belül díszkivilágítást is kap majd, így biztosítva újabb romantikus látványt az esti sétahajózóknak is.