Január 11-én a megfelelő járványügyi intézkedések mellett újra elindultak a Belvárosi Közösségi Tér zárt csoportjai és foglalkozásai az 5. kerületi lakosok számára. A Belvárosi Önkormányzat intézménye kiemelten fontosnak tartja, hogy a pandémia alatt is biztosítsa a programokon, szolgáltatásokban való ingyenes részvételt.

061.hu

A Belvárosi Közösségi Tér munkatársainak két hét leforgása alatt mind a 35 foglalkozást sikerült átültetniük az online térbe. 2020 tavaszán ugyan be kellett zárni az intézményt, ekkor online platformra helyezték a működésüket, január 11-e óta azonban  az óvintézkedéseket betartva újra nyitva tartanak.

Minden foglalkozásuk működik, de maximum 10 fős létszámmal, az intézménybe való belépéskor kézfertőtlenítés szükséges, valamint egy nyilatkozat kitöltése arról, hogy a gyermek vagy szülő nem beteg, illetve nem volt semmiféle kórelőzményük a koronavírussal kapcsolatosan. A vendégek által látogatott helyiségeket folyamatosan szellőztetik és fertőtlenítik, és ügyelnek a játékok fertőtlenítésére is. A foglalkozásokat a megfelelő távolságtartás mellett tartják meg, és fontos, hogy 6 éves kor felett mindenkinek kötelező az intézmény területén a maszkhasználat.

Februárban a farsang körül forog minden a Belvárosi Közösségi Térben. Külön tematikus hetet tartanak, amikor minden nap más jelmezbe bújva jöhetnek a gyerekek a programokra, foglalkozásokra, illetve többféle fánk is kapható elvitelre a kávézójukban. A felnőttek a Világjáró mesekörön vagy a Csudamadár foglalkozáson pihenhetnek meg, illetve újra indul a Szülés utáni regeneráció, a Kismama masszázs és a Baba elsősegély is.