Pénteken indul a Teréz körúti színház nyári tájelőadás-sorozata. Szűk két hónap alatt tizenkét városban, huszonegy alkalommal találkozhat a közönség a Játékszín előadásaival vidéken. A teátrum színeiben 129 színész kel útra, köztük olyan népszerű művészek, mint Vári Éva, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Szabó Győző és Lengyel Tamás.

061.hu

A Teréz körúti szórakoztató színház tizenegy darabot mutat be szerte az országban, hogy azok a színházba vágyó nézők is találkozhassanak közkedvelt produkcióikkal, akik nem jutnak el a fővárosba. Békéscsabától Kisvárdán át Debrecenig és a Balaton-partig huszonegy estén lépnek közönség elé a helyszínre szállított, eredeti díszleteik között.

A kínálatban szerepel a nemrég bemutatott, Bagó Bertalan által színre vitt Az eastwicki boszorkányok, amelyet Tihanyban, szabadtéren játszanak, csakúgy, mint a Szabó Győző főszereplésével műsoron tartott Kellemes húsvéti ünnepeket! című vígjátékot. A hűtlenség ára Kisvárdán lesz műsoron Pikali Gerdával, Németh Kristóffal és Nagy Sándorral, emellett utaznak a legkacagtatóbb kedvencek is: a Jutalomjáték, a Kölcsönlakás, és A szőke ciklon. A Horgas Ádám rendezte Életrevalók három alkalommal is műsoron lesz Békéscsabán, ahol a mozgássérült milliomos szerepét Hirtling István alakítja, barátjává váló gondozóját pedig a helyi színház művésze, Vadász Gábor.

“Tájolni – ahogy a színházi világban mondják – nemcsak szép hagyomány, de azt is jelenti, hogy valóban a közönséget szolgáljuk. És ha a publikumnak akármilyen okból nem elérhetőek a budapesti előadások, akkor útra kelünk mi, hogy együtt legyünk. Nálunk nincs olyan színész, aki ne akarna részt venni ebben” – emelte ki Bank Tamás igazgató a nyári sorozat kezdete előtt. Az első tájelőadást Kaposváron tartják pénteken. A prózai színpad legendás városában A hölgy fecseg és nyomoz című produkció különlegesen értékes alkalomnak ígérkezik: Vári Éva a hó végén búcsúzik el a főszereptől, és a hátralévő két előadásából az egyiknek a kaposvári közönség örvendhet.

fotó: MTI