Újabb elismeréseket zsebelt be a V.30 Belvárosi Sportközpont – hat gyémántdíjjal gazdagodott a Marketing Diamonds Awards januári díjátadóján.

061.hu

A nagyszabású díjátadó gálán a 2022-es év marketing programjait értékelték, amelyen a V.30 Belvárosi Sportközpont hat pályázattal vett részt.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy még csak a 2023-as év elején járunk, de újabb díjakra esélyes a V.30 Sportközpont. A tavalyi évet is egy díjjal zárta a sportközpont, településfejlesztési díjat nyert el”

– mondta a díjátadó előtt Kun-Gazda Péter önkormányzati képviselő.

Ahogyan tavaly, idén is elismerték a zöld innováció greenoavtív ökoház projektet, valamint díjat érdemelt a V.30 “Tegyük szebbé a gyermekek karácsonyát!”, és az adventi adománynaptár programja is, de gyémánt elismerést kapott a PRAMA innovatív sportszolgáltatás is.

Buranits Ildikó, a V.30 Belvárosi Sportközpont ügyvezetője (középen) és Kun-Gazda Péter önkormányzati képviselő a díjátadó gálán (Forrás: Facebook)


A V.30 Belvárosi Sportközpont több elismerést is a magáénak tudhat. 2022-ben felkerült Kelet-Európa legkülönlegesebb sportlétesítményeinek TOP 5 listájára, emellett a Középülettervező Zrt. BigSEE Architecture 2022 díjat kapott Szlovéniában. Ezzel a díjjal a délkelet-európai régió 21 országában díjazzák a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat 6 különböző kategóriában.

A belvárosi sportlétesítmény 2021-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A különleges, praktikus megoldásokkal épült létesítményben – melyet Skardelli György Kossuth-díjas építész tervezett – termálvizes wellness részleg, szaunák, különböző labdapályák, fitneszközpont, jógastúdiók és Budapest második legmagasabb mászófala is helyet kaphatott.

Az épületben, az V. kerületben az elmúlt években mindinkább látható zöld, ökológiai szemlélet is megjelenik: Belváros Önkormányzatának kifejezett szándéka volt, hogy a létesítmény alacsony energiafelhasználású legyen, saját termálkúttal, illetve a tetőre telepített napelemparkkal. Az energiahatékonyság jegyében kettős homlokzattal tervezték meg az épületet: a valódi homlokzat elé feszített fém-üveg szerkezet az épület teljes magasságában végigfutó fényudvart hoz létre, ezáltal a természetes fény eljut a földfelszín alatti szintekre és szerepe van az épület energetikai rendszerében is. Az önkormányzat több mint 800 méter mély termálkutat fúratott és sikerrel járt, az így feltörő termálvíz az épület fűtésére, a medencék vízének vízmelegítésére és nem utolsó sorban fürdőzésre is alkalmas. A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35×19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozva a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai.

 

A multifunkcionális létesítmény szolgáltatáskínálata egyedülállóan sokszínű és valóban XXI. századi megoldásokat nyújt a látogatóknak. A fitneszrészleg egy applikáció segítségével használható, amely a személyre szabott profil és edzésterv kialakítását követően úgy működik, hogy a gépek automatikusan vezetik és állítják be magukat, tehát nem kell várakozással és a sporteszközök beállításával időt tölteni.

A V.30 az uszoda víztisztításához a greenováció jegyében Magyarországon elsőként alkalmazza a perlit szűrőrendszert, illetve a medencék vizét UV-technológiával anitbakterizálják, csírátlanítják, fertőtlenítik, ezáltal a medencénk vizének frissen tartásához szükséges vegyszerek mennyisége a felére csökkenhet a hagyományos uszodákéhoz képest.

A 061.hu stábját Buranits Ildikó ügyvezető vezette körbe világszínvonalú sport- és élményközpontban, aki többek közt azt is elmesélte, hogyan fér el kintről nézve szinte láthatatlanul tizenegy emelet a főváros központjában:


A V.30 Belvárosi Sportközpont új edzésformájáról, a PRAMA-ról is forgattunk. A hazánkban egyetlenként telepített rendszer a megszokott köredzésre épít, ám könnyű beleszeretni, ugyanis a zene, a fény, a mozgás elvarázsol, a terem minden eleme pedig azon dolgozik, hogy kihozd magadból a maximumot. Ismerd meg velünk most te is!