Gazdag programkínálattal – koncertekkel, gasztronómiai és gyerekprogramokkal, fényfestéssel és tűzijátékkal – egész napos családi forgatagot rendeznek vasárnap a Várkert Bazárnál és környékén a visegrádi négyek megalakulásának évfordulója alkalmából – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. 

MTI

Csorba Miklós szóvivő elmondta, hogy a Visegrádi Napok kulturális és gasztronómiai eseménysorozat fő eseménye a karnevál. Az esemény apropója, hogy 1991. február 15-én írták alá a Visegrádi Egyezményt. A Várkert Bazár külső és belső helyszínein zenei és családi programokkal, a négy nemzetet bemutató eseményekkel, karneváli hagyományok megjelenítésével várják az érdeklődőket. Ismertetése szerint az eseményre látogatók találkozhatnak bajvívókkal, zászlóforgatókkal, zsonglőrökkel, bohócokkal, gólyalábas garabonciásokkal, középkori dudásokkal. 
 
A színpadon koncertet ad a Kolompos együttes, Caramel, Lajkó Félix és az Óperentzia, a Balkan Fanatik és a Kerekes Band is. A gasztronómiai programok mellett a benti helyszíneken bábosok, népzenészek, mutatványosok, kézművesek szórakoztatják a közönséget. Este pedig tűzgyújtás, fényfestés és tűzijáték zárja a programokat. A rendezvénysorozat célja a tagországok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország, közti kapcsolatok erősítése, valamint a közös kulturális értékek bemutatása – mondta Csorba Miklós.

Kép: Lokál