A magyar Vadászkultúra a magyarság több mint ezer éves hagyománya. Fontos nemzeti értékeink megismerése szempontjából. Hogyan lehet egy új generációnak és a fiataloknak bemutatni egy régi nemeslelkű életformát, ami manapság eltávolodott a városi embertől? Egy másik Hungarikumon, a magyar vizslán keresztül. November 5-én mutatják be a Vadásztársak című dokumentumfilmet Géczy Dávid rendezésében.

061.hu

Egy fiatal vadász elindul, hogy kiválasszon egy új társat, egy kölyök vizslát. Egy magyar tenyésztővel beszélgetve ismerjük meg a magyar vizsla fajtatulajdonságait, hogyan segíti a vadász munkáját, hogyan tudnak együtt dolgozni. Ahogyan a vadász kinevel magának egy vadászkutyát és bevezeti a vadászat rejtelmeibe, ugyanúgy vezeti be a nézőket is a film ebbe a gyönyörű és érdekes világba. A vizslával végigjárja a kiképzést és végül a vadászatot, ami a kezdeti kudarcok és kalandok után sikerrel zárul.

A négy évszakon keresztül zajló történet csodálatos tájakon játszódik, különleges látványvilággal. Egy páratlan szépségű film a magyarság természeti és kulturális értékeiről, az ember és a magyar kölyök vizsla főszereplésével és felcseperedésével, ami kicsiknek és nagyoknak is egyaránt érdekes.

A dokumentumfilm rendezője Géczy Dávid.