A karácsonyi őrület már hetekkel ezelőtt észrevétlenül bekúszott az életünkbe. A város tele van ünnepi díszekkel, a boltok kirakataiban sorakoznak az ajándéknak való portékák, sok háztartásban pedig már állnak a karácsonyfák. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Az ünnepkör kulcsmomentuma a családi újraegyesülésen és az ajándékokon kívül a nagy karácsonyi vacsora, habzsi- dőzsi. Nyakunkba vettük a várost és több kerület karácsonyi vásárába próbáltuk meg kideríteni azt, hogy mi kerül ilyenkor a magyar családok asztalára, milyen újításokkal, praktikákkal dobják fel a menüt a háziasszonyok.

Azért a VIII. és III. kerületi vásárokban a nagy kérdezősködés közepette leteszteltük a forralt bort, juhtúrós lepényt és néhány fajátékot is.

A III. kerület Főterére, az Advent Óbudán rendezvényére minden évben szívesen ellátogatunk. Éppen elviselhető a tömeg és olyan, minta egy kisvárosban ünnepelnénk, ráadásul mindig jó koncertekkel készülnek  hétvégente. Szívünk csücske a csodás körhinta és picike jégpálya igazi jégből van.

Ha nyolcadik kerületi lakosok vagytok vagy éppen arra jártok, ne feledjétek: érdemes a kisebb vásárokra is ellátogatni. November 29. és december 22. között  várja látogatóit az Advent a Palotanegyedben rendezvénye. A hétvégéken gyerek, családi kulturális programok, betlehemes találkozó, templomi hangversenyek, századelős múltidéző karácsonyi hangulat és vásári barangolás csalogatja a közönséget a Kálvin tér-Szabó Ervin téri vásárutcába és a Horváth Mihály téri színpadi programokra.

A videót készítette: Szabó Fruzsina és Kerekes András