Koncertet ad az Európa Kiadó október 21-én, szombaton a frissen felújított Óbudai Kulturális Központban – hangzott el az M1 hírcsatorna keddi műsorában.

MTI

Az 1980-as évek ismert underground zenekara, a Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó az utóbbi évtizedekben időszakosan működött, sokszor megújult. A zenekarnak számos korszaka és felállása volt – hangzott el a műsorban. Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó frontembere, dalszerzője felidézte: az elmúlt év végén …Valahol lenni… címmel adtak ki CD-t a korábbi felállással, ez tekinthető egy hároméves korszak lezárásának is. Elérkezett az ideje a változtatásnak, tovább lépésnek – fogalmazott.

Az idén új felállással játszik az együttes, amelyben a korábbi tagok közül maradt Gyenge Lajos dobos, visszatért az Európa Kiadóba Tóth Zoltán “Spenót” basszusgitáros, és két új taggal, Bujdosó János gitárossal és Kálmán András billentyűssel kezdték az új évet: koncerteztek, folytatták a munkát, jelenleg új kiadványon dolgoznak, és vannak új számaik is.

Menyhárt szerint ez friss, izgalmas korszak a zenekar életében. “Az élükön vannak a dolgok, ami jó helyzet arra, ha az ember szeretne kicsit új hangzással, új megközelítésekkel kísérletezni” – fogalmazott. Hangsúlyozta, az Európa Kiadó soha nem lett a mainstream része, egyéni stílusát és működésének független szellemiségét mindig megtartotta. A zenekar koncertjein ma már több generáció van jelen.

Menyhárt Jenő kiemelte, hogy mivel soha nem ebből élt, nem kellett olyan kompromisszumokat kötnie, amelyeket nem akart, belső késztetés mentén dolgoznak, és addig szeretnék ezt csinálni, ameddig számunkra és a közönség számára is érdekes, intenzív élményt ad a munka. A műsorban felidézték azt is, hogy az Európa Kiadó teltházas, nagy sikert arató koncertet adott az idén a MÜPA színpadán.

Fotó: recorder.blog.hu