Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 54
 •  
  54
  Shares

Az amerikai rocker oldalági rokona a vadnyugati hősöknek, legyen a fején kalap, baseball sapka vagy éppen cilinder, mindegy, valahogy olyan, mintha gitár helyett a kezében egy 73-as winchestert fogna. Nemrég jelent meg Kid Rock Greatest Hits –You Never Saw Coming című gyűjteménye, és Slash Living The Dream című szólólemeze. Amcsi-rock, amit legjobb egy nagy benzinfaló szörnyetegben hallgatni, hogy elférjen még a kocsiban a Marshall, a Stato, és az aggregátor, ha éppen ahhoz támadna kedvük, hogy leszedjük a teátrális riffeket pihenésképpen egy kamionos parkolóban.

PZL – 061.hu

Kid Rock életművét összefoglaló válogatás pont olyan tarka, változatos, amilyen maga az Egyesült Államok föld – és vízrajza, a napfényes nyugger Floridától Seattle esős, szeles vidékéig, van itt minden a Rage Against The Machine-féle rapmetáltól a Johnny Casht megidéző fickós countryig. És persze van itt Mötley Crue, AOR-rock, minden, ami jól megszólal egy lakókocsis caravan campben… Amcsi balladák white thrash üzemmódban, Trump Bush, Chaney, Reagen portréi a szarvasagancs trófeák és az 1984-es Playboy Miss Márciusának poszterei között.

Kid Rock – aki néhány hónapig Pamela Anderson férje is volt 2006-ban – összerakott egy tetszetős válogatást, köztük olyan kiváló hiphop metál himnuszokkal, mint a Devil Without A Cause, a Bawitdaba. Ezek akkor is ütős dalok, ha hősünk kígyóbőr zakóban és filmgyári díszlet kalapban nyomja. Kid Rock mindent egyesít magában, ami az amcsi-rockot jellemzi, így belefér a rágógumi-pop First Kiss is, szóval, brahiból néha fel lehet tenni, mert ahhoz képest, hogy afféle déli-suttyó rock and roll, vér profi rockhamburger, amibe van minden, dupla sajt, dupla hús, és a zsömlébe még egy kis amcsi zászlót is beletűztek.

Slash Myles Kennedyvel és a The Conspirators-szel összehozott egy hobbi-rock albumot, ami ahhoz képest, hogy inkább szabadidős tevékenységhez köthető, mint a vérre menő rockoláshoz, kellemes szórakozást nyújt, sőt néhány száma simán rajta lehetne egy képzeletbeli új Guns Roses-albumon. Myles Kennedy nemcsak jó fazon, bika énekes és remek alkotótárs, de a zenekar is precízen lezenéli a két alapember lazán feltolt számait. Ahhoz képest, hogy olyan  gyenge a cover, mintha valami balkáni LSD vegyi üzemben készült volna, és ehhez képest a Pindur pandurok főcíme is kreatívabb, mégis egy erőtől duzzadó, rock  and rollal lekísért negyven perces permanens erekció dokumentálását kapjuk.

Szóval, ez egy afféle AOR-rock, meglehetősen koszosan, mocskosan és elképesztő feszesen. Semmi különös, csak profi rockolás, különösebb motivációk nélkül, mégis hallgatható, professzionális munka, olyan remeklésekkel, mint a The Call Of The Wild és a My Antidote… A Slash-féle LSD-bélyegek elvisznek ugyan a rock and roll paradicsomba, ahol a nők csinosak és a fű zöld, csak meglehetősen rövid ideig tart a túra, de legalább garantáltan túléljük.

Kid Rock
Greatest Hits –You Never Saw Coming
Warner
15 szám 60 perc

Slash Featuring Myles Kennedy and the Conspirators
Living Dream
Warner
12 szám 51 perc

 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 54
 •  
  54
  Shares