2020. január 4-én ismét vár Magyarország legnagyobb szubkulturális rendezvénye, a MondoCon. Anime, manga, sci-fi, fantasy vagy gamer fan vagy? Szereted a K-popot, a pankrációt, a board gameket, Japánt, a figurakészítést, a rajzolást és a cosplayt? Megőrülsz a japános, ázsiai vagy bármilyen fandomhoz köthető fancuccokért? Akkor a 10. kerületi MondoConon a helyed.

061.HU

A MondoCon egy rendkívül szórakoztató animés és geek rendezvény, amit minden évszakban megrendeznek a szervezők, 2008 óta, hogy a rajongók és érdeklődők találkozhassanak egymással, megnézzék és részt vegyenek a változatos programokon, és hogy átadhassák magukat a hobbijuknak . 

A mai napig az anime/manga rajongók a rendezvény fő oszlopa, de akkor se aggódj, ha ez nem érdekel. Az évek során folyamatosan bővült a programkínálat és a látogatóink érdeklődése. Így aztán a nyugati képregények, marvel filmek, fantasy, scifi, tv-sorozatok rajongói mind mind megtalálják a maguk helyét. Természetesen az esportok és videójátékok világa se hiányozhat ezek közül, a gamer programokat ugyanis a PC Guru csapatával együtt szervezzik.

No és persze azon se lepődik meg senki, ha a rajongók kedvenc karaktereiknek öltözve jönnek el. A cosplay nagyon pörög a Mondoconon, a látogatóink harmada valamilyen szinten kiöltözik az alkalomra: egyesek csak egy narutós fejpántot viselnek, mások viszont díjnyertes jelmezekben vonulnak fel. 

Lesz például japán teaszertartás, vagy más néven „A Tea Útja” bizonyos japán teafajtáknak az előkészítésével és elkészítésével foglalkozó tradicionális, kulturális tevékenység. Legelterjedtebb változata az úgynevezett csanoju (茶の湯) vagy szadó, csadó (茶道), ami egy bizonyos japán teafajta, a macsa (抹茶) előkészítésének és elkészítésének folyamatát jelenti.

Időpont: Január 4. (szombat) 16:00–16:30
Helyszín: G pavilon

Lesz idén is sütisütő-verseny, ahol megcsillogtathatod a cukrász tehetségedet. A téma amit mostanra kisütöttek nektek: holdújév, és ezúttal a zsűri a versenyre sós süteményeket vár. De nem maradhat el például az animés, japános és egy picit Star Warsos tömegkvíz sem. Jó vagy a tippelésben? Vagy kened-vágod az animéket és esetleg a japán kulturális és történelmi kérdésekben is a toppon vagy? Bárhogy legyen is, mérettesd meg magad a Téli MondoCon 2020 kvízjátékán. Csak menj 13:00-ra január 4-én a K épület nagyszínpadához!