A rajongók már régóta várják James Cameron filmjének folytatását, de a rendező mindig visszavonja a meghirdetett dátumokra vonatkozó ígéreteket. Az Avatar 2 megjelenését eredetileg 2014-re tervezték, a legutóbbi időpont 2016, majd 2017 áprilisa volt, de mindkettőt törölték. A 20th Century Fox azonban most újabb óvatos közleményt jelentetett meg.

nullahategy.hu

A stúdió közleménye szerint 2018. december 21-én a moziba kerül egy még cím nélküli Lightstorm-produkció.  Bár a Fox – nyilvánvalóan a korábbi évek folytonos halogatásai miatt – nagyon óvatosan fogalmaz, könnyen kikövetkeztethető, hogy a közlemény az Avatar folytatására utal. A Lightstorm  ugyanis James Cameron cége, a rendező pedig már sok éve dolgozik a folytatáson. Ráadásul három év után a 2018-as lesz az első olyan karácsony, ami nem a Star Wars-ról szól, ezért logikus lépés lenne akkor moziba vinni a régóta várt filmet.

Cameron az eredeti tervek szerint összesen öt Avatar filmet ígért, a mostani időzítés szerint a második epizód után 2020-ban és 2022-ben és 20123 jönne a folytatás. Természetesen a változtatás jogát fenntartják.

forrás: NME

fotó: aceshowbiz.com