Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

December 4-én vasárnap a Mikulás két rosszcsont manójával Huncuttal és Fecsegővel együtt látogat el a Várkert Bazárba. Szebbnél szebb mesékkel, gyönyörű dalokkal sok mókával és kacagással várjuk a családokat 15.00 órától a Várkert Bazár aulájában. A Mikulás apró meglepetéssel is készül a jó gyermekek számára, Majd ünnepi gyertyagyújtásra kerül sor 16.30-tól. Őze Áron Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató gyújtja meg a második adventi gyertyát a Rendezvényterem aulájában. A színművész ünnepi gondolatait is megosztja a résztvevőkkel.

17.00 órától Csipkerózsika klasszikus története elevenedik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában. A darab érdekessége, hogy az eredeti néptáncok mellett minden elhangzó szöveg és felcsendülő dallam a tradicionális magyar folklórból táplálkozik és annak elemeit használja fel e közismert mesedarab színpadi megfogalmazásában.

Ingyenes gyermekprogramok advent minden vasárnapján

Minden adventi vasárnap 11:00 – 19:00 között varázslatos téli gyermekvilág várja a legkisebbeket a Rendezvényterem és aula területén a Várkert Bazárban. Adventi műhely programjai: mézeskalács díszítés, minden hétvégén más karácsonyi kiegészítő és meglepetés készítése, Környei Alice interaktív gyermekjátszó programjai, ügyességi játékok kicsiknek és nagyoknak.

Az idei adventi programsorozat különlegessége a Várkert Bazár előtti karácsonyi vásár: a Hello Wood egyedi faházaiból felépített minivárosban a Népművészeti Egyesületek Szövetségének iparművészei termékei is megvásárolhatók. A vásárról a gasztronómiai ínyencségek sem hiányozhatnak, látogatóink a Magyar Street Food Egyesület tagjaiból álló csapat látványkonyhájának kínálatából válogathatnak. Idén műjégpálya teszi teljessé az ünnepi hangulatot, korcsolyázás után vagy a hideg elől elvonulva áttetsző melegedő sátorból gyönyörködhetünk a budapesti panorámában.

“Angyal zenéje, gyertyafény” Régi korok karácsonya kiállítás

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállításával idézzük fel a régi korok karácsonyi hangulatát. Megtudhatjuk hogyan ünnepeltek a paraszti világban és a városi otthonokban, mivel pótolták a fenyőfát, ha nem volt, mekkora értéknek számított a szaloncukor és hogyan tréfálták meg a gyerekeket a díszcsomagolásba rejtett fagyasztott zöldségekkel… Megcsodálhatjuk a régi korok karácsonyfadíszeit, megismerhetjük az ünnep talán már feledésbe merült szimbolikáját. A kiállítás november 25-től január 06-ig várja a látogatókat keddtől vasárnapig 10.00 – 20.00-ig.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •