Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Karácsonyi vásárral és ünnepváró programsorozattal várja az érdeklődőket a Hagyományok Háza, Budapesten december 13. és 15. között. Kézműves vásárokkal, workshopokkal, táncos és zenés előadásokkal, ajándékkészítő műhelyekkel és családi projektekkel készülnek minden korosztály számára a szervezők.

MTI

December 13-án kézműves vásárral, aprók táncával, felnőtteknek szóló meseesttel, valamint különleges koncerttel várják az érdeklődőket. December 14-én délelőtt családi és gyermekkoncert, karácsonyi mesekönyv és lemez előadás, valamint gyerektánc szerepel a programok között. Ugyanakkor kézműves workshoppon lehetőség lesz gyertyát mártani, diócsörgőt készíteni vagy fémborítással karácsonyfát alkotni. Délután az Új csillagnak új királya című karácsonyi koncertet mutatják be a Kobzos Zenekar közreműködésével. A közlemény szerint este tartják a Hagyományok Háza Összefogás táncházát, amely nemcsak évadzáró, ingyenes táncház lesz, hanem egyúttal felajánló esemény is. Mindenkitől szívesen fogadják a hagyományőrző mesterek támogatását a táncház idején – olvasható a közleményben.

Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a Dúdolj! Ringass! Táncolj! című családi foglalkozással indul a nap, majd koncertek és kézműves foglalkozások lesznek. A délelőtt folyamán csuhé és gyékény felhasználásával karácsonyi kopogtatót és karácsonyfát, délután pedig csengettyűs gyapjúbárányt és csuhéangyalt készíthetnek az érdeklődők. Napközben Csoóri Julianna és a Kerek zenekar készül egy adventi hangulattal fűszerezett interaktív családi koncerttel, majd a Bahorka Társulat Téli mese című különleges, ünnepi hangulatú családi előadásán vehetnek részt az érdeklődők – tartalmazza a közlemény.

A vásár három napja alatt ajándékkészítő műhelyeit is megnyitja a Hagyományok Háza, ahol többek között gyapjúfilcből készült karácsonyi angyalkát, népi gyöngygallért, nemezlovacskát, levendulával töltött kékfestő karácsonyfadíszt, bútorfestő technikával készült ékszereket és karácsonyfadíszeket is készíthetnek majd.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •