Vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban, ahol levetítik többek közt a Tüskevárat, a Sherlock Holmes nevében című filmet és Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz vagy Gauder Áron több animációs munkáját is.

MTI

A 2. Magyar Filmhét családi programja a Fekete István regényéből készült Tüskevár című ifjúsági filmmel indul, majd a Sherlock Holmes nevében című nagyjátékfilm lesz látható. A történet főszereplője két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, valamint egy kislány, Ica, akivel különös kalandokba keverednek a nyári szünetben.

A magyar irodalom kedvelői Mispál Attila Csillaghálóban: Emlékek Pilinszky János európai útjairól című dokumentumfilmjét nézhetik meg. Az alkotásban Pilinszky barátai, családtagjai, közeli munkatársai mesélnek személyes emlékeikről.

Az animációs blokkban Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című meséjének adaptációját vetítik Horváth Mária rendezésében, majd a Boxi sorozatból a Gauder Áron rendezte, Gubanc című epizódot. Ezt követi Jankovics Marcell Árpádok emlékezete című ismeretterjesztő rajzfilmsorozatának III. Béláról készült első része, valamint Gyulai Líviusz Egy komisz kölyök naplója című sorozatának negyedik epizódja, amelyben a nyolcéves kisfiú a születésnapjára kapott naplóban örökíti meg családja és környezete életét.

Délután Szász Attila Félvilág című tévéfilmjét vetítik Kovács Patrícia, Gryllus Dorka és Döbrösi Laura főszereplésével.