Vasárnap este 21.20-kor mutatja be a Duna TV Stefka István filmjét, A halál népbiztosát. Az alkotás eddig soha nem látott részletességgel, történelmi hitelességgel, mégis a mai kor emberét is megérintve mutatja be a vérengző Szamuely Tibor sorsán keresztül a Tanácsköztársaság 133 napjának történetét.

061.hu

A vörös terror kitörésének 102. évfordulóján, vasárnap este 21.20-kor mutatja be a Duna TV Stefka István és Csurka Dóra A halál népbiztosa című látványos kreatív dokumentumfilmjét, ami a véreskezű népbiztos, Szamuely Tibor életéről és gaztetteiről szól. A filmben Szamuelyt Resetár Dániel, feleségét Réti Nóra, Lenint pedig Ambrózy Áron alakítja.

A dokumentum- játékfilmben archív fényképek, plakátok, és filmfelvételek teszik hitelessé a történetet. Ehhez párosul a kiváló színészi játék, valamint olyan játékfilmes elemek, amelyek jobban befogadhatóbbá, valóságosabbá teszik a nézők számára a 100 éve történt eseményeket. A forgatás kulisszatitkaiba a Pesti TV-n futó 061 című műsor stábja kukkantott be korábban, amelyet alább láthatnak:

https://www.youtube.com/watch?v=Asx-tAXjyzY&
 

Hivatalos trailer:

 
Szereplők: Resetár Dániel-Szamuely, Réti Nóra-Szamuely felesége, Szilágyi Jolán, Sorbán Csaba-Kun Béla, Ambózy Áron-Lenin
Kreatív producer: Stefka István
Operatőr: Győry Márk
Forgatókönyvíró: Csurka Dóra
Technikai rendező: Holicska Ádám
Producer- narrációt társrendező: Huth Gergely

A videót készítette: Lakatos- Szabó Fruzsina, Hatlaczki Balázs és Gacsal Zsolt

Fotók: Hatlaczki Balázs