Rendhagyó helyszínen, a debreceni Kossuth téren léptek fel csütörtökön a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar tagjai. A villámcsődület nagy sikert aratott a járókelők körében.

MTI

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának különleges eseményeként premier előtt láthatta a közönség a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart. A koncertkörútra készülő alkalmi társulat Vásáry Tamás karmester irányításával adott elő részletet Kodály Zoltán Háry János című daljátékából. A mű legismertebb tételét, az intermezzót nagy érdeklődés kísérte a belvárosi Kossuth téren, és a közönség vastapssal jutalmazta a 74 tagú együttes produkcióját. Vásáry Tamás először vett részt ilyen eseményen, meglepte, ugyanakkor nagyon örül neki, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak a zenekarra.

Hozzátette: minden idők talán legjobb ifjúsági világzenekara állt össze, valamennyi tag – fiatal kora ellenére – nagyon magas színvonalon játszik. ” A pénteken kezdődő turnénkra már most összeért a műsor” – fogalmazott a karmester.     A zenekar először július 23-án este Kodály Zoltán és Liszt Ferenc darabjaival Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpad jótékonysági hangversenyén lép fel, majd július 24-én a debreceni Kölcsey Központ nagytermében, július 25-én pedig a Gyulai Várszínházban ad koncertet. A turnét július 27-én az olaszországi Erba városában zárja az együttes.