James Cameron kivételes helyzetben van: mindazok alapján, amit rendezőként és producerként lerakott az asztalra Hollywoodban, az alkotókkal általában türelmetlen és szigorú filmstúdiók – a biztos megtérülés reményében – tiszteletben tartják és elfogadják szokatlan munkamódszereit. A maximalista rendező egyetlen filmjének előkészületeire sem fordított annyi időt, mint az Avatar folytatásáéra, amelynek forgatása a héten végre hivatalosan is elindult. A négy tervezett film jeleneteit egyetlen etapban rögzítik, költségvetésük hasonlóan brutális lesz, mint az első rész bevétele volt.

MP – 061.hu

James Cameron összesen négy film készítésére kapott megbízást, az összköltségvetése pedig az egymilliárd dollárt is elérheti, ami felér 10-15 hollywoodi szuperprodukció büdzséjével. A 2007-es Avatar minden idők legnagyobb, 2.8 milliárd dolláros bevételét produkálta, így érthető, miért nem sürgetik az előkészületekkel a Terminátor 1-2, az Aliens, A mélység titka és a mindenkori bevételi lista második helyén tanyázó Titanic rendezőjét. Az Avatar 2 a tervek szerint 2020. decemberében, az Avatar 3 egy évvel később, az Avatar 4 2024 decemberében, az Avatar 5 pedig 2025 karácsonya előtt landol a mozikban.

Összeállt a stáb

Cameron korábbanm elárulta, hogy az Avatar-folytatásokban az első rész szinte összes fontosabb szereplője visszatér, arra azonban nem adott magyarázatot, hogy Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore és Matt Gerald értelemszerű szerepeltetése mellett hogyan maradhatnak játékban azok a színészek, akiknek karaktere az első részben elhalálozott. Először Sigourney Weaver, majd a főantagonista, Stephen Lang csatlakozását jelentették be. Arról sincs egyelőre információ, miként lesz az alapfilm kegyetlen katonatisztje az összes rész főgonosza.

Fotó: Empire