Még időben szólunk: nyakunkon a tanévvégi pedagógusajándék megvásárlása, de ha netán magunknak vagy a gyereknek szeretnénk valami ötletes apróságot venni, akkor a Váci utca környékén megtaláljuk! Képgalériánk, ha a nyugalmat nem is zavarja meg, hiányérzetet kelthet: hogyan aludhatott eddig Arany János-baba nélkül?

CSETE BORBÁLA– 061.hu

Dán megfizethető dizájn: Tiger

Tiger Dán dizájn a Váci utcában Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Nem hagytuk magunkat eltántorítani az aktuális limitált japán széria cicikkel és banánpárnákkal tarkított, a mi ízlésünknek átszexualizált édi-bédiségétől! A Tigerben a pénztárcabarát árak ellenére öt perc alatt hónapok fizetését lehet igazán hasznos és nélkülözhetetlen bigyókra fordítani. Tényleg észnél kell lenni: nagyjából 300 Ft-onként emelkedő árakkal ceruzától a kisbútorig (trendi, dögös rózsakvarc-szín tálak, zsámolyok, polcok!), pillecukortól az igazán ötletes fejlesztőjátékokig két szinten csábítanak a sokszor kedvesen giccsbe hajló tárgyak. Mivel napi szinten változó a kínálat, könnyű rászokni a körülnézős beugrásra, csak egy cuki bögrét/tálcát/szalvétát, vagy a beköszöntő nyarat ígérő fagyi-tematika pár alapdarabját beszerezni. Míg nem csupán gyerekzsúrtól karácsonyig Tiger-termékeket terítünk, de az otthonunk is felveheti egy kimerevített termékkatalógus érzetét. Sose járjunk rosszabbul, a fröccsöntött mütyüröket receptre kéne felírni a szürke-natúr hétköznapokra, irkatömbökből, hajlítható, bársonnyal bevont, kaktuszos íróeszközökön át a pajzán darabokig töltekezhetünk fel az üzletből.

Francia mütyürök: Pylones

Pylones ajándékbolt 2016.05.26. Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Mintha egy pedagógusnapi álomajándék-triót látnánk a gall ajándék-paradicsomból: a fa woodoo-babán a fantáziátlan tanár jobb híján irodai eszközöket is rendszerezhet.
Ha alsós kisiskolás fiúként ébrednék egy reggel, első dolgaim között lenne beszerezni egy  villogó szemű robotórát. A Pylones felnőttnek-gyereknek vizuális vidámpark: tacskó golyóstoll, szerelmespár-olló, szőrös tokban cica-esernyő. A stimuláló színvilágnak köszönhetően korlátozott idő, amelyet ideális esetben javasolnánk a boltban tölteni. Lépjünk be a konyhai, irodai színorgiájába, és vigyük haza a francia szivárvány illúzióját. Szerintünk a három legjobb ötlet: a balerina-babák, a napelemes táncoló virágok és hawaii fűszoknyás fiú és a naprakészség jegyében a hamisítatlan ujjfoci az EB-re, kapuval.

Magma: minőségi magyar

Magma Lakásművészet 2016.05.26. Fotó: Horváth Péter Gyula

 Fotó: Horváth Péter Gyula

Ha kultúrajándékot keres, megtalálta: itt vannak a Magma íróbabák! Bajusztípustól függ, Arany János vagy Babits lehet a megajándékozott új kedvence. A Magma minőségi iparművész termékeket kínál, így mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, viszont biztosan nem tömegáru, hanem hazai, egyedi iparművész termék kerülhet az otthonunkba, vagy csalhat mosolyt a meglepett személy arcára. Különösen kedvesek a karácsonyfa-, vagy a lakásdísz üveggömbök, melyek kinagyított üveggolyókként egy tálban heverésznek a boltban. Reprezentatív kínálatot kapunk magyar nyomatokból, ólomüvegekből, kerámiákból és betonból készült dísztárgyakból, de hazavihetünk világítótorony-kancsókat, a Misija Design szobrocskákat vagy a Logifaces betonkirakókat. Érdemes belépni a szülői munkaközösségbe, hadd vegyünk legalább másnak ilyen gyönyörűségeket.

 

No gallery template found!