Kizárólag azok vehetnek részt az AK26 március 23-án megrendezett koncertjén, akik aznap vért adnak a Vöröskereszt a helyszínen felállított véradó pontján. A szervezők a kezdeményezéssel a véradást szeretnék népszerűsíteni a fiatalok körében. A regisztráció március 13-án indul, és hetven véradó juthat be a koncertre.

061.hu

A nagysikerű decemberei kocsmavéradás után ismét egy nagykörúti kocsmában, a FriendsOFF Bárban találkozhatnak az érdeklődők a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal. Az egésznapos véradást egy rendhagyó koncerttel zárhatják a résztvevők, amelyet kizárólag az aznapi véradók kapnak ajándékba.

„A véradáson elsősorban az AK26 rajongótáborát szólítjuk meg, így ismét bevonhatunk a véradásba egy fiatal közönséget. A decemberi kocsmavéradás sikere buzdított minket arra, hogy folytassuk, amit akkor elkezdtünk, ráadásul olyan különleges és népszerű csapattal, mint az AK26, akik lelkes segítőként álltak a projekt mellé” – mondta el Sallai György, az esemény egyik szervezője.

A rendezvényre március 13-tól lehet regisztrálni, az eseményen 70 véradó vehet majd részt, de a nagy érdeklődésre tekintettel a szervezők várólistát is készítenek. A helyszín a FriendsOFF bár, ahol 11 órától 18 óráig tart a véradás, 19 órától pedig mindenkit visszavárnak a rendhagyó koncertre.

Magyarországon naponta 1600-1800 véradóra van szükség a folyamatos, biztonságos betegellátáshoz. Az éves donorbázis 270 000 véradót számlál, akik évente egyszer vagy többször adnak vért. Tévhit, hogy a ritkább vércsoportokra gyakrabban van szükség; minden vércsoport ugyanolyan fontos, hiszen a vércsoportok megoszlása a levett vér, illetve a felhasznált vér tekintetében azonos. Kevesen tudják, hogy egyetlen véradással három betegen segíthet egy önkéntes” – mondta el Szakács Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének megyei véradásszervező koordinátora.

fotó: Facebook/FriendsOFF Bar