Giuseppe Verdi Attila című operájának új feldolgozásával indul december 7-én a milánói Scala 2018-2019-es évada, amelynek programján Giacomo Puccini Gianni Schicchi című operája is szerepel Woody Allen rendezésében.

MTI

A december 7-i premieren Riccardo Chailly, a milánói operaház zenei igazgatója fog vezényelni. Az operát az olasz Davide Livermore rendezi. A főszerepekben Ildar Abdrazakov baskir (orosz) basszus és Saioa Hernández spanyol szoprán énekel. A következő szezonban 15 különböző operát, köztük kilenc új produkciót láthat a Scala közönsége – közölte szerdán az Alexander Pereira osztrák intendáns vezette intézmény.

A kiemelt előadások között lesz Verdi Traviatája az olasz Liliana Cavani rendezésében és a dél-korai Mjung Vun Csung vezényletével, valamint Verdi A haramiák című operájának új feldolgozása a skót David McVicar rendezésében és az olasz Michele Mariotti vezényletével. A La Scala történetében első ízben az 1893-as torinói ősbemutató verziójában adják elő a Manon Lescaut-t Chailly vezényletével, a brit David Pountney rendezésében.

Az évad egyik különlegessége Giacomo Puccini Gianni Schicchi című operája lesz Woody Allen rendezésében. Az Oscar-díjas amerikai filmrendező először 2008-ban, a negyvenes-ötvenes évek fekete-fehér olasz filmvígjátékainak hangulatában állította színpadra Puccini művét a Los Angeles-i Operaházban. Akkor a neves brit bariton, Thomas Allen énekelte a címszerepet.

A nemzetközi palettáról Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operáját láthatja a milánói közönség. Az előadásban maga Pereira is feltűnik az udvarmester szerepében. A kínálatban szerepel továbbá Erich Wolfgang Korngold cseh zeneszerző Halott város című operája a brit Graham Vick rendezésében.

A Scala szezonját a hagyományok szerint december 7-én nyitják meg, Szent Ambrus, Milánó védőszentjének napján.

Fotó: Il Corriere Musicale