Díjátadóval, zenével és felolvasással várja az érdeklődőket a Magyar Napló Kiadó, a Széphalom Könyvműhely és az Orpheusz Kiadó közös évzáró ünnepsége, a Versadvent csütörtök este Budapesten.

MTI

Az eseményen adják át a Az év legsikeresebb szerzője 2016 díjakat, amellyel a három kiadó a legmagasabb eladott példányszámmal büszkélkedhető, valamint a műveik megismertetésében bemutatókkal, felolvasókörutakkal aktív szerepet vállaló szerzőiket ismerik el – mondta el  Nemes Attila, a Magyar Napló marketing vezetője, aki elárulta azt is: idén rendhagyó módon négy szerzőt díjaznak, mert az egyik kiadónál holtverseny alakult ki.

Az ünnepségen a Hungarian FolkEmbassy ad egy félórás műsort, majd Csőre Gábor színművész olvas fel a díjazottak, valamint a nyáron elhunyt Oláh János – a Magyar Napló Kiadó egykori vezetője és a Versadvent kezdeményezője – műveiből – fűzte hozzá. A Magyar Napló fővárosi könyvesboltjában megrendezett Versadventen emellett bemutatják a kiadó Irodalmi Magazin című folyóiratának legújabb számát is.

A nívós szépirodalmi lap, amelynek több mint 100 oldalas számai többnyire egy-egy kiemelkedő magyar szerző – Gárdonyi Géza, Márai Sándor vagy Krúdy Gyula – köré épülnek, ezúttal Móricz Zsigmond életművével foglalkozik – ismertette a kiadványt Nemes Attila. Hangsúlyozta: a lapszám szerzői nem csupán az író nagyregényeire, hanem riportjaira, feljegyzéseire és levélváltásaira is figyelmet fordítanak. Az esten Móricz Zsigmond néhány rövidebb művének és levelének felolvasása mellett el fog hangzani a költészetéről kevésbé ismert szerző Misanthrop című, ritkán hallott verse is.

Fotó: elte.hu