Megállapodás jött létre Budapest és a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság fővárosa, Vientián között, annak érdekében, hogy fejlesszék az együttműködésüket a városüzemeltetés, a vízgazdálkodás, a közösségi közlekedés fejlesztése, a hulladékgazdálkodás, valamint kultúra és turizmus területén.

MTI

A Fővárosi Közgyűlés által szerdán jóváhagyott megállapodás szerint Vientián és Budapest fejleszti együttműködését, szakértőik tudás- és tapasztalatcserét folytatnak a városüzemeltetés és a közműszolgáltatások terén, különös tekintettel a közösségi közlekedés, infrastruktúra, városfejlesztés, szennyvízkezelés, vízellátás és hulladékgazdálkodás fejlesztésére, továbbá a felek a kultúra és turizmus területén is együttműködnek, valamint elősegítik a két főváros közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok elmélyülését.

Az egyetértési megállapodás aláírása illeszkedik a magyar kormány külügyi és külgazdasági stratégiájához: a délkelet-ázsiai régió a magyar külpolitika és a gazdasági együttműködés szempontjából Magyarország számára kiemelt térség – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Vezető képen: Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Dr. Sinlavong Khoutphaythoune, Vientián főpolgármestere (Forrás: budapest.hu)