Snoop Dogg eddig sem kutyakaját kínált, maximum füvet, vagy első osztályú hiphopot. Most bővíti az árukínálatát,  zuglaborjában előállított nagyobb készletet a simulékony, álomszerű, lágy funkból, amit Bushnak nevezett el.

P.Z.L. – nullahategy

snoop_dogg_b_bush_cdcovAz album borítóján látható bokrok megnyírásához nem Bálint gazdát kérte fel, a producere a Grammy-díjas Pharrell Williams volt, innen már biztosak lehettünk benne, hogy ezúttal sem kell csalódnunk az áruban. Az albumindító California Roll és a borító zöld bokrai nem hagynak kétséget afelől, hogy Snoop továbbra sem a herbált nyomja, azt meghagyja a lakótelepi arcoknak. Ő minőségi zöldet fogyaszt. A zenében is hasonlóan minőségcentrikus: afféle retro-futurisztikus vibráló funkot ajánl nekünk, ami annyira mézédes, hogy nem is füstös témákba fullad bele a hallgató, hanem a sok szexi groove-ba, és a funk halvány sárgán csillogó lépes mézébe.

Erre mondja az egyszeri szegény ember, hogy feel-good- érzés némi R&B-s izzással. Az albumon nem a hiphop a domináns, hanem a simulékony soul-funkos groovie. Pharrell azt nyilatkozta a lemezről: „Snoop albuma jobb, mint az enyém”. Ez persze reklámfogás, de van is benne valami. Snoop Dogg, akit trendszetternek is hívnak, bársonyos hangján nemcsak a lazulós-kurvázós hip-hop szólal meg hibátlanul, de jól áll neki a kórusokkal, fúvósokkal, jazzy zongorafutamokkal megbolondított luxuspop is. És bár az egész albumnak nagyjából ugyanaz a hangképe, a ritmikája, de annak ellenére, hogy  ugyanabban a tartományban pulzál, Pharrell Williams választékosan árnyalja ezt az acid-jazzes manírokkal megküldött funk kalandot.

Snoop Dogg már húsz éve a hiphop tápláléklánc csúcsán található, afféle popkulturális intézmény, aminek ő a vállalatvezetője. Eddig több mint 35 millió albumot adott el, de nemcsak mint hiphop mutatványos, hiszen filmekben tűnik fel, divatmárkája van, támogatja a Snoop Youth Football League-et, és még arra is volt ideje, hogy elkészítsen egy relaxációs funk oktatási segédanyagot, amivel még a vasárnap másnaposságot is könnyebb elviselni.

Snoop Dogg
Bush
Sony Music
10 szám 50 perc