Miklósa Erika operaénekesnő, Balázs János zongoraművész és Lajkó Félix hegedűművész lesznek a sztárfellépői a ZEnergia elnevezésű komolyzenei koncertnek július 21-én, amelynek idén a Budavári Palota Oroszlános Udvara ad otthont.

061.hu

Az MVM Csoport harmadik alkalommal mutatja be nagyszabású jótékonysági komolyzenei koncertjét, amelyen a zeneművészet kiválóságai tolmácsolásában virtuóz módon keverednek az ének-, a zongora-, illetve a hegedűszólamok. Az est folyamán a Prima Primissa és Liszt Ferenc-díjas művészek mellett a 2017-es év Junior Prima díjasai is színpadra lépnek.

A vállalatcsoport hagyományosan jótékonysággal kapcsolja össze szabadtéri zenei eseményét. A ZEnergia koncertre támogatói ülőhelyek vásárolhatók, a jegyeladásból befolyt összeget pedig az MVM a pécsi Dóri Ház, Magyarország első gyermekhospice háza számára ajánlja fel. Az érdeklődők tavaly a Bazilika monumentális épületét láthatták új köntösbe öltözni a zeneszót kísérő fényfestéssel.

Az idei rendezvény nem csak hangzásban, de látványvilágában is a sokszínűségre épít, kiemelt szerepben mutatkozik be a Nap szimbolikája a Budavári Palota Oroszlános Udvarában.

Fotó: Hajdú András