Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Erwin Schrott világhírű basszbaritont 44. születésnapja alkalmából köszöntették tegnap este az Erkel Színház színpadán. A Don Giovanni címszerepében fellépő sztárt partnerei, Anger Ferenc, az Operaház művészeti igazgatója és a lelkes közönség ünnepelte.

061.hu

A nemzetközi sajtóban az operavilág egyik legvonzóbb férfisztárjaként is emlegetett Erwin Schrott decemberben három előadás kedvéért tért vissza Budapestre, amelyek közül az utolsó, december 21-i fellépés egybeesett a művész 44. születésnapjával. A montevideói születésű énekes több évtizedes pályafutása során először lépett a közönség elé ezen a napon, az alkalmat kihasználva pedig az Opera meglepetés ünnepséggel készült a jeles eseményre.

A nagy sikerű előadást követő tapsrendet Anger Ferenc művészeti igazgató rövid köszöntője szakította meg, majd az a közönség immár a születésnapos művészt ünnepelte tovább. Erwin Schrottot az elmaradhatatlan torta és virágcsokor mellett partnerei egy bekeretezett fotóval is megajándékozták, ami a 2015-ös Don Giovanni előadás egyik emlékezetes pillanatát örökítette meg. Az igazgató bíztatására a közönség a „Serkenj fel, kegyes nép…” kezdetű magyar népdallal is köszöntötte az arany konfettivel beborított énekest, majd álló vastapssal búcsúzott a láthatóan meghatott világsztártól. A bensőséges hangulatú ünneplés a függöny leeresztését követően a torta felszelésével és pezsgőzéssel folytatódott a színfalak mögött.

Schrott elsöprő nemzetközi karrierje 1998-ban indult, amikor megnyerte a Plácido Domingo védnökségével zajló Opearalia énekversenyt. Egymás után mutatkozott be a milánói Scala, a New York-i Metropolitan, Párizs, Washington, Bécs, Buenos Aires, London, Los Angeles, Brüsszel, valamint Németország és Olaszország különféle színpadain. Emblematikus szerepének számít Mozart Don Giovannija, amiben az énekes nagy sikerrel mutatkozott be tavaly decemberben az Erkel Színházban is.

Fotó: Erkel Színház


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •