Vészesen közeleg a szerelmesek ünnepe. Ugyan sokan bújnak a “minden nap szeretnünk és ünnepelnünk kell egymást” mondat mögé, mégis érdemes ezen a napon valami szirupossal, szívecskéssel meglepni kedvesünket. Ilyenkor előrukkolhatunk humoros megoldással is, de ajánlott a romantikus eszközöknél maradni. A virág ajándékozása reneszánszát éli, miután a kínos körcsokrok, batikolt selyempapírok, olcsó celofánok, a kókadt szegfűk és gerberák csillaga leáldozott. A városban számos olyan virágkereskedést találunk, ahol kis csavarral, extrával (nem csillám spray-vel) igazi meglepetést faragnak egy csokor virágból. A 061.hu összeállította a TOP5-öt, hogy az utolsó pillanatban mégse legyen beégés a Bálint nap.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- 061.hu

Csábíts vadvirággal!

Ha a párunk igazi természetrajongó, vagy csak kedveli a natúr dolgokat ágas-bogas, illatos bokrétával kedveskedjünk neki.  A Wild Flower Bar letisztult, őszinte, kócos-bozontos azoktól a növényektől, amik az erdőben, a kertben és a mezőn termettek. Az alapanyagok egy részét az üzlet kitalálói maguk termesztik vagy szedik, illetve igyekeznek hazai termelőktől, őstermelőktől vásárolni Magyarország egész területéről: pl. erdészetekből, gazdaságokból,  Pest megyei virágföldekről, Szeged-Szőreg környéki, dabasi virágtermelőktől, budaörsi kertészetből. Holnap, február 14-én – kivételesen – nyitva lesz a virágstúdió, reggel 10-től este 7-ig.

12705596_904890469629702_430255848449223810_n

Fotó: Wild Flower Bar FB/ Fanni- fotók

Kenyai szépségek egy csokorba

A belváros egyik legtrendibb üzlete kétségtelenül a kis virágpiac hangulatát idéző Wines’n Roses. Az üzletben a megszokott színes csodák mellett Budapest legszebb rózsái sorakoznak.  Az üzlet megálmodója Miklós Csabi, móri borász három évvel ezelőtt körbeutazta Kelet-Afrikát, járt Zambiában, Zimbabwéban Kenyában, Ugandában és Etiópiában, összesen 49 virágfarmot látogatott végig. Kiválasztott közülük hármat, amik megfelelnek a “Fairtrade Certificate”-nek, ami azt jelenti, hogy az ott dolgozó emberek kapnak rendszeresen fizetést, van óvoda, iskola, művelődési ház, és van egészségügyi szolgáltatás is. Szóval így utazhatnak Budapestre a fekete kontinensről a világszép, hosszú szárú rózsák is, amikért érdemes beugrani az Arany János utcába. A virág és borkereskedés egyébként Valentin napra szerelemcsomagokat is összeállított. 

sfw

Millió rózsa a dobozban

A The Million Roses nem egy szál harangvirággal operál, így lehet az, hogy kereskedés “dobozos rózsái” most a legfelkapottabb romantikus ajándékok közé tartoznak. Az Európa több nagyvárosában megtalálható üzletláncnak köszönhető részben az, hogy virágot adni ismét menő dolog lett. A közösségi szájtokon orrba-szájba beleütközhetünk a káprázatos virágos dobozkákba, de ki ne szeretne szelfizni millió rózsaszállal? Ám, aki itt akar vásárolni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de mint mondani szokták a szerelem minden pénzt megér. Az üzlet Valentin nap alkalmából február 14-én, vasárnap 10:00-tól 19:00-ig nyitva tart.

KépkivágásFotó: The Million Roses Instagram

Egy bokréta ananász

A FLOWY igazi tulipán és boglárka lelőhely. A maga egyszerűségében a csomagolás is tetszetős: csupán egy barna papírkába teszik a pompás növényeket, ettől az egész kicsit olyan mintha egy francia virágpiacon vásároltuk volna, a hivalkodó selyempapír nem nyomja el a színeket, a formákat. A natúr jellege miatt a Wild Flowerre hajaz, ám a felsorolásban nem tévedésből kapott helyet, hiszen extrém csokraival a legkülöncebb hölgy szívét is meg tudja dobogtatni. Melyik hipszter lány ne örülne egy csokor ananásznak vagy csavart bambusznak, melyik rocker csaj utasítani vissza egy köteg fekete kálát? A gasztronómia megszállottjai pedig biztosan repesnek majd egy csokor fodros díszkáposztáért. 

wdwd

Fotó: Flowy webshop

A virág legcsajosabb oldala

A Laura Virág a pasztellmennyország Vintage Garden étterem  kistesója, a kellem, a bűbáj és romantika jellemzi. A legcsajosabb virágüzlet  Budapesten, így ha innen válogatsz a szerelmednek, biztosan nem tévedhetsz. A letisztultság és minimalizmus jellemzi a csokrokat, semmi fakszni, csillámpor, zizegő celofán. Valentin napra a Laura Virág is a dobozokkal operál, talán a The Million Rosetól kölcsönözve az ötletet  virágait dobozkákba teszi, sőt ezeket kérhetjük úgy, hogy a doboz egyik felét a franciák nemzeti édességével vagyis macaronnal rakják ki. 

sfw

Fotó: Laura Virág FB