Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Virtuális piactéren folytatódik a PLACC-rendezvénysorozat, ugyanis a megváltozott körülményekre való tekintettel az egyik legnagyobb közösségi oldalon hozza közelebb egymáshoz a Divat és Otthon PLACC az egyedi kézműves termékek készítőit és célközönségét. Az ismert vásár szervezőjének célja az, hogy az otthonmaradók ne maradjanak le a tervezők legújabb darabjairól. A kezdeményezéshez immár hetven kézműves csatlakozott. Sajnos a helyzetük egyelőre kilátástalan, ugyanis teljesen leálltak a megrendelések. Sőt, nem egy vállalkozó számolt be arról, hogy a már megrendelt és legyártatott termékeket is lemondták, és nem fizették ki. 

C.N.- 061.HU

A pop-up jelleggel feltűnő, egy ideje már a Habakuk bárban állandó otthonra lelt Placc-rendezvénysorozat is alkalmazkodik a járvány idején megváltozott helyzethez. Császári Flóra, a rendezvénysorozat házigazdája és ötletgazdája ezért életre hívta az egyik legnagyobb közösségi platformon az „online piacot”. Az otthonmaradók így nem csúsznak le a tervezők legújabb darabjairól, akiknek ezt megelőzően egyéni profiljukon kívül nem volt közös, közösségi felületük, ahol termékeiket egymás mellett, egy jó hangulatú, a PLACC piacokat jellemző vidám, virtuális térben kínálhatták volna.

Úgy döntöttünk, hogy a legismertebb közösségi felületen a PLACC piacok profilja alatt létrehozott albumban indítunk egy virtuális vásárt, egy online piacteret, természetesen díjmentesen. Ezzel támogatva, illetve felületet adva alkotóinknak, tervezőinknek, kézműveseinknek ebben a helyzetben! Emellett így szeretnénk egy biztonságos “piaci mustra” lehetőséget adni a látogatóinknak is.

– mondta el Császári Flóra, aki úgy gondolja, az albumba feltöltött kiállítói portékák folyamatos frissítésével továbbra is lehetőséget tudnak nyújtani a hazai kézműveseknek, hogy bemutatkozhassanak és elérjék célcsoportjukat.

A képen Császári Flóra, a PLACC szervezője a piac állandó házi kedvencével, Zsigmonddal.

Bárkit szeretettel fogadnak a felületen, hogy az alkotók és termékeik szerető gazdára találhassanak ezekben a nehéz napokban is. A szelektálás lehetőségét fenntartják, hiszen a rendezvénysorozat mindig egyedi arculattal és termékkínálattal várta látogatóit. A szervezők ezzel vállalnak garanciát arra, hogy a Divat PLACC és Otthon PLACC már jól ismert hangulata és a termékek magas színvonala az átmeneti időszakban se veszítsen hírnevéből.

Portálunk kérdéseire a szervező kifejtette azt, hogy a kézművesek helyzete jelenleg azért nagyon nehéz, mert nem létfontosságú cikkeket árulnak, és az emberek ilyen helyzetekben először ezeken az árufajtákon spórolnak, ugyanis nem tudni, meddig tart a veszélyhelyzet, ezzel együtt a vásárlók pénze.

De vajon meddig tudnak fennmaradni akkor így ezek a kis vállalkozások? “Ezt egyelőre nagyon nehéz megjósolni.

Sok csoportban olvassuk, hogy teljesen leálltak a megrendelések, sőt, nem egy vállalkozó írta, hogy a már megrendelt és legyártatott termékeket is lemondták és nem fizették ki. Több vállalkozónak felmondták a bérleti szerződését. Akik inkább vásáron szerezték a bevételüket és nem annyira volt kiépítve az online hátterük, azoknak végképp nehezebb .

Azonban mégis bizakodó vagyok, és remélem, hogy az első 2-3 hét ijedtség után az emberek kicsit fellélegeznek, és elkezdenek online is vásárolgatni olyan termékeket, amik nem szükségleti cikkek.”– fejtegette Flóra. Talán egyedüli jó hír, hogy egyelőre az alapanyagbeszerzés nem akadozik. “Ezen a téren jók a tapasztalatok. Az alkotók nem látnak fennakadást, de többen áttérnek a sima postai kiszállításról a futárszolgálatra. Illetve több kiállítónk állt át egyedi maszkok gyártására, mint például a Saku- ökozacskó.”


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •