Három ifjú virtuóz is lehetőséget kapott, hogy együtt muzsikáljon a legnagyobb kamaramuzsikusokkal a Zeneakadémián a Fesztiválakadémia Budapest és a Virtuózok együttműködésében.

MTI

    A zenei eseményen Patkós Maja (hárfa), Bácsy Swartz Zoltán (hegedű) és Holozsai Eszter (fuvola) léphet színpadra. A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészházaspár által életre hívott, július 21. és 24. között tartandó új kamarazenei fesztivál a kilenc döntős mindegyikének lehetőséget biztosít a mesterkurzusokon és a fesztivál programjain való részvételre.  A Fesztiválakadémia egyik különlegessége, hogy a mesterkurzusokba a közönség is betekinthet előzetes regisztráció alapján. A fesztiválon fellépő világhírű művészek pedig – egyedülálló módon – a hallgatókkal együtt próbálnak és lépnek fel egy-egy tétel erejéig a Solti teremben – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
    A négynapos program a mesterkurzusokkal kezdődik, a koncertprogram 22-én indul. Az esti nagytermi hangversenyek mellett a Solti-teremben minden délben meglepetés-koncertek, délután pedig zenei témájú előadások lesznek, amelyek az esti koncertekhez váltott kiegészítő jeggyel látogathatóak. A hangversenyek előtt Fazekas Gergely zenetörténész ismerteti az elhangzó művek hátterét, érdekességeit. A Fesztiválakadémia külön figyelmet fordít a zenepedagógusokra, akik számára a Halász Ferenc emlékkurzust kínálja. 

A fellépők magját azok az előadók adják, akikkel a művészházaspár már korábban itthon és külföldön rendszeresen fellépett, így mások mellett Vilde Frang, James Boyd, Nicolas Altstaedt, Fenyő László, José Gallardo, Kocsis Zoltán, Jonathan Cohen, Anna Reinhold, Thomas Dunford, Alina Ibragimova, Homoki Gábor, Rohmann Ditta, Fejérvári Zsolt, Lendvay József, Maxim Rysanov, Jing Yang, Kokas Dóra, Klenyán Csaba, Balog József, Ittzés Gergely, Káip Róbert, Pavlovits Dávid, Szalai András és Boris Andrianov. A Fesztiválakadémia az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg, együttműködő partnerei az Operettissima Kft., a Virtuózok Produkció, a Zeneakadémia és a Jeunesses Musicales Hungary.