A 2023-as Virtuózok V4+ évadot december 29-től öt héten át sugározza a Duna TV péntek esténként. A közönség január 19-én és 26-án láthatja a komolyzenei tehetségkutató kétrészes nemzetközi döntőjét, melyben tizenegy fiatal virtuóz mutatja be tudását a világhírű tekintélyekből álló szakmai zsűri előtt.

A Virtuózok V4+ január 12-i, magyar elődöntő adásában kiválasztotta a szakmai zsűri, ki az a három tehetséges magyar fiatal klasszikus zenész, aki a nemzetközi döntőbe jutott. A forgatás a Gödöllői Királyi Kastélyban zajlott, tíz csodálatos kis művészt ismerhettek meg a nézők. Volt köztük nagy visszatérő is, de új felfedezettek is. Az első Virtuózok évadok hangulatát idéző elődöntő zsűrijében Batta András, Keller András, Miklósa Erika, Balázs János és Káel Norbert foglaltak helyet. A zsűri döntése szerint a három döntős: Abouzahra Mariam (15 éves – hegedű), Balogh Ádám (11 – zongora), valamint Lugosi Ali (24 – klarinét). Idén a nemzetközi adásban, melynek már a Zeneakadémia ad otthont, lesz magyar műsorvezető is, a lengyel Ida Nowakowska mellett szerepet kap Boros Misi is, aki Bátor Anna partnereként a backstage-ben beszélget majd a versenyzőkkel. A nemzetközi zsűritagok között, Miklósa Erika és Keller András mellett ismét zsűrielnök lesz Maestro Plácido Domingo, a műsor legrégebbi, világhírű támogatója.

Új zsűritagként bekerült Dimash Qudaibergen énekes, aki 2024. május 4-én koncertezik hazánkban, és visszatér a zsűribe Pablo Sáinz-Villegas gitárművész, valamint HAUSER, csellista világsztár is. Érdekesség még, hogy a műsor vendége lesz a hétéves ukrán kislány, Amelia Anisovych, akit a sajtó csak “bomb shelter girl”-ként emleget – 2022 márciusában vált népszerűvé egy Facebookra feltöltött videóval, amelyben a híres Disney-film, a Jégvarázs egyik betétdalát, a “Let it go!”-t énekli egy kijevi óvóhelyen. A szívszorító videó többmilliós nézettséggel virálissá vált, a kislány kedves kis énekével pedig szinte Ukrajna arca lett. A Virtuózok tehetségkutató műsor, amely fiatal tehetségeknek nyújt lehetőséget a zeneművészet területén való bemutatkozásra és fejlődésre, Ameliának kiemelt támogatást és segítséget szeretne nyújtani: a kislányt idén a műsor döntőjének mindkét részében láthatják a nézők, ahol vendégként szerepel és énekel majd.