Több mint ötven év után kerültek vissza jogos tulajdonosához azok a vadásztrófeák, amelyeket Ernest Hemingway halála után az író ketchumi házából vitt magával Hunter S. Thompson író.

MTI

A jávorantilop agancsokat Anita Thompson, az újságíró özvegye adta vissza. Mint elmondta, a férjét nagyon bántotta később, hogy magával vitte a relikviákat. Hunter Thompson 1964-ben járt Ketchumban, a National Observernek írt cikket arról, hogy miért vetett véget életének 61 évesen a világhírű író. Az akkor 27 éves újságíró az öngyilkosságot részben a világban, Afrikában és Kubában lezajlott gyors változásokkal magyarázta. Thompson szerint az ötvenes évekre még Ketchum is eltűnt a térképről, holott a harmincas-negyvenes években még olyan hírességeket vonzott, mint Gary Cooper.

A cikk elején a Hemingway házának falát díszítő antilopagancsokról is írt, azt azonban nem említette meg, hogy magával is vitte azokat. A trófeák évtizedekig lógtak Thompson aspeni házában, a garázs falán. A relikviák végül Douglas Brinkley történész közreműködésével kerültek vissza a helyükre. Brinkley ugyanis Thompsontól tudott a trófeás történetről. Az özvegy augusztus elején vette fel a kapcsolatot a Ketchumi Közkönyvtárral, és pár nappal később át is adta az agancsokat. A trófeákat azóta eljuttatták New Yorkba, Hemingway egyik unokájának, aki igényt tartott rájuk. Azt nem lehet tudni, hogy a trófeákat maga az író lőtte-e, vagy ajándékba kapta.

Fotó: biography.com