Nagyon erős, “intenzív” színészként jellemezte a hetvenöt éves korában elhunyt Sinkó László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt pályatársa, Benedek Miklós Jászai Mari-díjas színész, rendező.

MTI

Benedek Miklós elmondta, évekig együtt dolgozott a Katona József Színházban és a Nemzeti Színházban Sinkó Lászlóval, akivel nagyon jóban volt.  Úgy fogalmazott: “Annyira tudott fogalmazni és gondolkodni a színpadon, hogy ez volt az ő erőssége.”  Benedek Miklós szerint Sinkó László “ritka egyéniség” volt. Mint elmondta, Sinkó László a Nemzeti Színháznál kezdett sokat beszélt neki arról, hogyan tud kinőni bátyja, Sinkovits Imre árnyékából.

Egész másfelé ment el, másfajta színész lett, másfajta eszközöket használt, mint a bátyja – mondta Benedek Miklós, megjegyezve, hogy ezt nagyon méltányolta a Katona József Színház, ahol nagyon sokat játszott. Felidézte, hogy együtt játszottak A revizor és a Lárifári hadnagy felszarvazása című darabban. Nagy szerepe Übü papa volt. Benedek Miklós szólt arról is, hogy nagyon sok turnén voltak együtt és nagyon sokat nevettek. Nagyon fájdalmas az emléke – mondta.