A Belvárosi Művészeti Napok keretében lép fel szeptember 24-én este Aranytíz Kultúrházban az Ivan & The Parazol két tagja, Vitáris Iván és Balla Máté.

061.hu

Az Ivan & The Parazol első magyar nyelvű lemeze a Budai Pop, melynek dalai teljesen akusztikus formában születtek. A zenekar dalszerző párosa, Balla Máté és Vitáris Iván ilyen formában most fogja először megmutatni, az elejétől a végéig.

A lemezről a 061-nek adott interjúban így fogalmazott Vitáris Iván:

“(…) szerintem nagyon jó mentoraink, mestereink voltak, vannak, akik nem helyeztek ránk nyomást, csak egyfajta iránymutatást adtak. Itt említeném meg Bródy Jánost, aki írt nekünk egy szöveget, amit aztán a magunkévá tudtunk tenni, és úgy tudtuk előadni, mintha a szöveget is mi írtuk volna. Szerintem ez a csodálatos a dalszerzésben, hogy képes vagy olyan üzenetet átadni, ami univerzális.

Beck Zolitól kezdve Presser Gáborig sok mindenkitől kérdezgettük, hogy “na, ez milyen?”, “ehhez mit szólsz?”, “tetszik?” Nem hiszem, hogy ez megfelelési kényszer volt, vagy hogy így akartuk volna legitimizálni magunkat, de mindig kaptunk visszajelzéseket, amelyek alapján el tudtunk indulni egy úton.

Most sem az van, hogy csak úgy a semmiből, teljesen fogalmatlanul írtunk egy magyar lemezt, hiszen évekkel korábban már jelent meg olyan EP, amin volt általam írt magyar szöveg, vagy ott van a Jól áll nekem az élet, aminek gyakorlatilag együtt írtuk a szövegét. Szóval, ez az irány már ki volt jelölve.”