Különleges, víz alatti és vízen játszódó filmes jelenetek felvételéhez épült filmstúdió nyílt Brüsszel közelében.

MTI

A LITES stúdió lehetővé teszi, hogy biztonságos körülmények között, csúcstechnikával lehessen olyan filmeket forgatni, amelyek a tengeren játszódnak. A stúdió felszerelését elsőként Joachim Helden próbálta ki, aki ott forgatja Breaking Surface című tengeri túlélőfilmjét. A produkcióhoz az Északi-sarkon vett fel viharjeleneteket, de az ki volt zárva, hogy a színészeket és a stábot a fagyos vízen filmezze. Kapóra jött a rendezőnek a több mint 9 méter mély medencében kialakított különleges víz alatti stúdió.

“Nagyon várom, hogy majd egyszer visszajöhessek és egy új filmmel a többi lehetőséget is kipróbáljam” – mondta a rendező. A stúdió nemcsak kitűnő technikai felszereltséggel rendelkezik, de a színészek és a filmesek felkészítését is vállalják – mondta el Karen Jensen, a stúdió társalapítója. Hozzáfűzte, hogy producerek és filmesek keresik meg olyan filmekkel, amelyeket eddig nem tudtak leforgatni, mivel túl veszélyes lett volna, a stúdióban azonban biztonságosan megvalósíthatóak.

A vízi stúdió szélgéppel és hullámgéppel is fel van szerelve, s emellett két szárazföldi stúdió is a filmesek rendelkezésére áll.

Fotó: malaymail.com