Volt egyszer egy Kaposvár címmel indul beszélgetés- és előadássorozat a nyolcvanas évek kaposvári színházáról a budapesti Gödör Klubban.

MTI

“Legendás időszak volt”, amit az archív felvételek és az eredmények is igazolnak – hangsúlyozta Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész az M1 aktuális csatorna péntek reggeli adásában. A sorozat első beszélgetésére szombaton este kerül sor a Gödör Klubban. A sorozat vendégei között lesznek az 1980 és 1990 közötti kaposvári korszak fő színészei, Pogány Judit, Koltai Róbert, Lázár Kati, Jordán Tamás, Bezerédi Zoltán, Molnár Piroska, Máté Gábor, Lukáts Andor, Nagy Mari és Németh Judit is.

A meghívottak felidézik az egykori előadásokat, a műhelymunkát, a kulisszatitkokat. A nyitó beszélgetés után a sorozatban az egykori kaposvári színészek közül több művész önálló estjét is láthatja a közönség. Jordán Tamás elmondta, hogy a színház legendás évtizedében 109 előadás született. Rengetegen érkeztek más városokból, Budapestről is a kaposvári előadásokra. “Tenyerén hordott miket a közönség” – emlékezett a művész. “Szeretnénk azt a fantasztikus hangulatot feleleveníteni, ami ezt a korszakot jellemezte” – fűzte hozzá.