A Kiscelli Múzeum 2016 tavaszán nagyszabású kiállítást rendez a Széll Kálmán tér történetéről #moszkvater címmel. A III. kerületi múzeum elképzelése szerint újra találkozhatunk a legendás óra alatt, amelyet immár mint műtárgyat láthatunk viszont. A komplex élményt nyújtó kiállításon a várostörténeti és közlekedéstörténeti érdekességek mellett a múzeum megidézi a Moszkva tér régi hangulatát is: meghallgathatjuk ismert személyiségek és városlakók benyomásait, emlékeit, megtekinthetjük fotóikat, emléktárgyaikat vagy elidőzhetünk egy-egy a térhez kötődő film előtt.

o61.hu 

Mivel a tér a városlakóknak köszönhetően vált fogalommá a főváros életében, a szervezők kiállításhoz várják a személyes történeteket, emlékeket, tárgyakat is! “Meséld el, hogy mit jelentett neked ez a kultikus városrész, mutasd meg azt a tárgyat, amely számodra a “moszkvával” egyenlő! Legyen a Te emléked is a kiállításunk része!”– áll a Kiscelli Múzeum felhívásába. 

A szervezők a WAMP karácsonyi vásár kettő vasárnapján (13-án és 20-án ) szeretettel várják a Millenárison azokat, akik személyesen megosztanák történetüket, élményeiket! Aki szívesebben írná le emlékeit, küldje el a [email protected] e-mail címre.

Bővebb információ a Kiscelli Múzeum, www.kiscellimuzeum.hu és az esemény folyamatosan frissülő Facebook oldalán található www.facebook.com/kiscellimuzeum