Woody Harrelson leszerződött a Star Wars-univerzum különálló Han Solo-filmjeként készülő produkcióhoz – számolt be róla a BBC News csütörtökön.

MTI

A film társrendezői, Phil Lord és Christopher Miller elmondta: rendkívül izgatottak, hogy együtt dolgozhatnak Harrelsonnal, akit kitűnő művésznek tartanak. A kétszer is Oscar-díjra jelölt színész A törvény nevében-sorozatban, a Larry Flynt, a provokátor, a Szemfényvesztők vagy a Nem vénnek való vidék című filmekben is nagyszerű alakítást nyújtott. A friss Golden Globe-díjas Donald Glover (Atlanta) a fiatal Lando Calrissiant alakítja majd a sci-fiben, amelyben a címszereplőt, Han Solót Alden Ehrenreich játssza. A mozikban 2018-ban látható filmben Emilia Clarke is feltűnik majd egy szerepben.

A brit színésznőt egyebek mellett a Trónok harca-sorozatból ismerheti a közönség. A Lego kaland című filmet rendező Lord és Miller Harrelsont olyan színészként festette le, aki képes egy szerep humoros és patetikus vonásait is hitelesen ábrázolni a filmvásznon. Azt azonban nem árulták el, hogy pontosan milyen szerepre hívták meg a sztárt.
Az eredeti Star Wars-trilógiában Harrison Ford alakította Han Solót és a Star Wars – Az ébredő Erő című VII. epizódban 2015-ben újra feltűnt a régi szerepében.

Kép: USA Today