Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Ed Sheeran a pluszból (+) x-et, azaz ismeretlent csinált, pontosabban fejére állított egy jelet, aminek következménye számos. Tudjuk, hogy szereti a +-t és az x-et, máskülönben nem ezeket adta volna két lemeze címéül, ennél jobban már csak az akkormenetek fölé írt hasonló jelzéseket szereti a kottáskönyvében, mert valójában szerény fiú ő, nem cifrázza túl a dolgokat.

PZ – 061.hu

1654x1654srTakarékos hangszerelés, turkálóban vásárolt kockás ing, turkálóban talált akkordok, egyszerű melódiák, valahol Tracy Chapman és Bob Dylan között. Aki azt mondja, hogy a pop kiszámítható, az nem mond igazat, vagy hazudik, ugyanis még egy indiai műhold röppályája is könnyebben kiszámítható a popkarriereknél.

Ha bárki azt mondja tíz éve, hogy egy vörös hajú, borostás, geek fazonra emlékeztető kockás inges siheder egyedül megtölti a Wembeyt, úgy, hogy kísérőzenészek nélkül áll a színpadra, annak a fején szétvertünk volna egy csehszlovák dobozgitárt.

De itt a tárgyi biztonyéték: Ed Sheeran X című albumának koncert DVD-vel megspékelt verzióját hallgatva a napnál is világosabb: egy szál gitárra nemcsak a főzelékszagú menzákon lehet polbeat délutánokat alapozni, de a világ egyik legpatinásabb és legnagyobb stadionját is meg lehet tölteni.

Világos, az 1991-es születésű Ed Sheeran produkciójában az a mutatvány, hogy egyedül áll a színpadra, delay-jel rak maga alá némi kíséretet, szóval, amiut csinál, az maga a kézműves pop. Csak a menedzserének, a színpadmesternek kötelezően a szűkebb rokonságábak kell adnia brutális honorjából egy keveset, a többiből megvásárolhatja a kockás ingeket gyártó teljes kínai üzletágat.

Az albumon lévő X majdnem olyan, mint egy minimalista karácsonyfdísz, így a DVD-vel kiegészített 2014-es sikeralbum, az X – Wembley Edition tökéletes karácsonyi ajándék lehet, már csak azért is, mert kicsomagolása után fel is lehet tenni, és az ünnepek alatt végig szólhat, ráadásul ezeknek a minimalista, de mégis melodikus daloknak kb. ugyanakkora az impulzus száma, mint a fenyőfa fényfűzérének.

Szóval, azok, akik lemaradtak volna Ed Sheeran one man showjáról, most gyorstalpalón mindent bepótolhatnak: megkapják a tavalyi sikerlemezt, a szobazenének sem utolsó X-et, öt bónuszdallal, és hozzá egy stadionná tágított szobát, a Wembleyt, amit a DVD tanulsága szerint az ifjú művész július 10-én telezenélt.

Ed Sheeran
X – Wembley Edition
Warner
12+ 5 dal + koncert- DVD


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •