Egyedi kóstolóhelyszínek, koncertek, főzőháztúrák és erre az alkalomra főzött sörkülönlegességek várják szombaton a DreherFeszt közönségét a Dreher Sörgyárak területén.

MTI

A DreherFesztet tavaly rendezték meg először, a nyári fesztiválszezon zárásaként – mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere. Wilheim Gábor beszámolója szerint a fesztivál különlegességét az egyedi helyszín, a több mint 160 éve működő Dreher sörgyár, a nagyszerű fellépők és a csupán itt kóstolható sörkülönlegességek adják. A hidegkomlós Dreher a tavalyi DreherFeszten mutatkozott be, és akkora sikert aratott, hogy idén már a piacon is kapható – idézte fel Wilheim Gábor.

Ezúttal hétféle sört lehet majd csapolni, ezek közül öt a kereskedelemben nem kapható. Szombatra öt kóstolóhelyszínt alakítanak ki: a Rocklap sörözőben például csaknem 1100 söröshordó között lehet megízlelni a főzeteket.

Húsz percenként indulnak majd a sörgyártás kulisszatitkaiba betekintést nyújtó főzőház túrák, az érdeklődők elsajátíthatják a tökéletes sörcsapolás titkát, de a felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő játékokon is részt lehet majd venni. Fellép a feldolgozásokat játszó, vendégekkel kiegészített PASO Play Covers, a Kaukázus, a Magashegyi Underground és a Honeybeast, valamint olyan népszerű DJ-k, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.

Az Örs vezér teréről ingyenes közvetlen buszjárat közlekedik majd a DreherFeszt ideje alatt, az 1500 forintos belépőjegy magában foglalja három két deciliteres sör kóstolását is.

További infók itt!