Az Erkel színház júniusi utolsó előadására érkező vendégeknek és az intézmény előtti téren sétálóknak különleges élményben lehetett részük tegnap este: egy zenés flashmobot nézhettek végig.

061.hu

Nem is akárkik zenéltek az arra járóknak, ugyanis a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató döntősei, Kiss Zoltán hegedűművész és Bojtos Luca énekes igyekeztek a produkcióval felhívni a figyelmet egymás elfogadásának fontosságára és a roma kultúra sokszínűségére. Kiss Zoltán először Bach E-dúr Gavotte-ját, majd Bojtos Luca Obradors El Vito-ját, majd Puccini Terra e mare-ját adta elő.

Az eseménnyel a 2019 végén Budapesten megnyíló Cziffra Művészeti Központot népszerűsítették, ami egy olyan roma összművészeti centrum lesz, ahol egy helyen megtalálható minden, ami a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét mutatja be: többek között zene, hangszerek, képzőművészet, és színpadi produkciók is szerepelnek a tervek között.

Az elmúlt hetekben több hasonló akció is volt már: Oláh Gergő májusban a családok hónapján a Millenáris előtt lepte meg a járókelőket, míg június közepén az Operettszínház sztárjai, Gubik Petra és Mészáros Árpád Zsolt adták elő a pesti Broadwayen sétálóknak a párizsi cigánylány, Esmeralda dalát a nagy sikerrel futó Notre Dame-i toronyőr musicalből.