A nyár utolsó napjaiban színes programokkal és koncertekkel várja a látogatókat a fővárosi Várkert Bazár, ahol augusztus 20-án egész napos ünnepi rendezvény keretében Magyarország tortáját is felvágják. Az állami ünnepen a Várkert Bazár főbejáratához látogatók részt vehetnek a díjtalanul megtekinthető egész napos rendezvényen, melynek keretében délelőtt tíz órakor felvágják Magyarország Tortáját, mely idén Szó Gellért Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortája lett.

MTI

A helyszínen délelőtt fellép a Kolompos zenekar, délután játékos gyermekprogram indul a Buborék együttessel, a nap végéhez közeledve pedig koncertet ad a Hot Jazz Band, az Irie Maffia és a Csík Zenekar – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

A bejárat előtti, forgalomtól elzárt, a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér közötti útszakasz egész nap a Magyar Ízek Utcájának ad otthont, melynek látogatói többek között csimbókos levest, paradicsommal készített kukoricakását, szilvalekváros csavartfánkot, barackos süteményeket és sparhelten sült lepényeket kóstolhatnak a Magyarország tortája, a Szent István-napi tönkölyös kenyér, a honvédségi Tessedik mézes körtetorta és a cukormentes Barackos buboréktorta mellett. A kínálatban emellett lekvárok, gyümölcslevek, sajtok és kézműves italok is szerepelnek.

A programok az ünnepnap után is folytatódnak a Várkert Bazárban, amely augusztus 23-án ad otthont a KLASSZ a pARTon elnevezésű rendezvénysorozatot záró zongoraestnek Ching-Yun Hu és Érdi Tamás zongoraművészek fellépésével. A KLASSZ a pARTon eddigi koncerthelyszínei – Balatonfüred, Alsóörs, Csopak és Paloznak – a balatoni táj jellegzetes gasztronómiai finomságait is elhozzák a Duna-parti közönségnek.

A nyár utolsó hetében, augusztus 26-án a Minimyst énekes, dalszerző és producer ad élőzenekaros, akusztikus jellegű koncertet a Várkert Bazárt Szárazárok színpadán. Az est vendége Kozma Orsi énekes.

Vezető kép: bumm.sk