Wahorn András, ef Zámbó István vagy Szigeti Edit munkái mellett a fiatal generáció alkotásai is helyet kaptak a budapesti Rockmúzeum kiállításán, amely magyar rockzenészek festményeiből, grafikáiból nyújt válogatást.

MTI

Az 1960-as években a rockzene kialakulásával kölcsönhatás indult el a különböző irányzatok, művészeti ágak között. A zene képi megjelenése egyre fontosabbá vált, a rock lázadása a lemezborítókon is megjelent – idézte fel a kiállítás megnyitóján Tarlós István főpolgármester. Mint mondta, az 1970-es években Magyarországon is megjelentek azok a rockzenészek, akiknek a zene mint kifejezési forma nem volt elég, és sok esetben a képzőművészet mellett más művészeti ágakban is maradandót alkottak.

A szeptember végéig látogatható bemutatón szerepelnek ef Zámbó István (Bizottság), Szigeti Edit (Generál, Gemini), Wahorn András (Bizottság), Benkő László (Omega), Vigyázó László (Bajtala trió), Jobbágy Dezső (Old boys), Takáts Tamás (Karthago), Kovács József (Atlantis), Dolly (Dolly Roll), Környei Attila (R-Go), Vojnics Attila (Palermo Boogie Band), Horvát Attila, Kiss Lajos (Mercur), Szilárdi Béla (Pannonia), Tikász Sándor (Mercur) festményei, grafikái, albumborítói is. A Rockmúzeumot 2014 februárjában nyitották meg Budapesten, az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével.

Fotó:MTI /Mohai Balázs