A Pofázunk és végünk Miamiban című, Ice Cube és Kevin Hart főszereplésével debütáló zsaruvígjáték vette át a Star Wars – Az ébredő Erő vezető helyét az észak-amerikai kasszasikerlistán a hétvégén.

MTI

A Star Wars négy hétig uralta az észak-amerikai mozikat. Péntektől vasárnapig  azonban a Pofázunk és végünk folytatása 34 millió dollárt (9,8 milliárd forintot) keresett a kanadai és amerikai filmszínházakban, és a bevétel várhatóan hétfő estig elérheti a 40 millió dollárt (11,5 milliárd forintot), mivel munkaszüneti nap lesz az Egyesült Államokban. Az űreposz VII. része csak a harmadik a hétvégi listán 25,1 millió dolláros (7,2 milliárd forintos) jegyeladással, de bemutatása óta már 851 millió dollárt (245 milliárd forintot) keresett Észak-Amerikában és 1,86 milliárd dollárt (537 milliárd forintot) világszerte.

A kasszasikerlista második helyét A visszatérő szerezte meg 29,5 millió dollárral (8,5 milliárd forinttal). A Leonardo DiCaprióval forgatott túlélőtörténet 12 Oscar-jelölést kapott a napokban. A Paramount filmstúdió 13 óra: Bengázi titkos katonái című filmje 16 millió dolláros (4,6 milliárd forint) jegybevétellel mutatkozott be a pénztáraknál. A Norm, az északi című szintén péntektől játszott jegesmedvés animációra pedig 6,7 millió dollárért (kétmilliárd forintért) keltek el a jegyek. A visszatérő mellett más Oscar-jelölt filmek iránt is nőtt az érdeklődés a hétvégén: a Brooklyn további kétmillió dollárt keresett, így eddigi bevétele elérte a 25 millió dollárt,  A szoba című filmre pedig vasárnapig 6,2 millió dollárért vettek jegyet az észak-amerikaiak, ebből a hétvégi bevétel csaknem 900 ezer dollár volt.