Törőcsik Mari színész unokája, Járai Máté szintén otthonmaradásra buzdít Facebookon posztolt új videójában. És megadta a módját.  

061.hu

„Sokan kérték, hogy adjak életjelet, Íme!” – írta a Jászai Mari-díjas színművész, aki Törőcsik Marinak öltözve, a legendás színésznő stílusában otthonában elénekelte a Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettjének egyik híres dalát, a Gyere te nímand! -ot. 

Törőcsik Mari rengeteget betegeskedett az utóbbi években, legutóbb tavaly márciusban szállították kórházba. Járai Máté a TV2 reggeli műsorában számolt be a 84 éves színésznő állapotáró. E szerint Törőcsik Mari továbbra is velemi otthonában tartózkodik, állapota stagnál, gyógyszeres kezelést kap, és folyamatosan ápolásra szorul. Orvosai tanácsára jelenleg közeli rokonai sem látogathatják, mivel a koronavírus-járvány miatt egy-egy családdal töltött órának is óriási az egészségügyi kockázata.

Járai Mátét a VIASAT3-on futó 200 első randi című sorozatban láthatták a magyar nézők, de szerepet kapott A mi kis falunk és az Egynyári kaland című sorozatokban is. Több színházi társulat tagja is volt, játszott Veszprémben, Szegeden, 2010 óta pedig a Győri Nemzeti Színház tagja. Szerepel például a Bolha a fülbe, A padlás, a Csoportterápia vagy az Egerek és emberek című darabokban.

És íme a videón hallható dal eredeti változata, Törőcsik Mari tolmácsolásában:

Fotó: Járai Máté Hivatalos Oldala/Facebook