Ebben az évben sem maradunk jó sorozatok nélkül, a tartalomszolgáltatók lázas igyekezete eredményeképp jobbnál jobb szériák közül válogathatunk. Az alábbi összeállítással inkább a hölgyeknek kedvezünk – 10 olyan sorozatot szedtünk össze, amelyek nagy sikerre számíthatnak a nők körében.

MM – 061.hu

Run (HBO)
Phoebe Waller-Bridge neve egyre többeknek csenghet ismerősen, a korábban több Emmy-díjat is besöprő színésznő, producer Fleabag című sorozatának második évadával nemrég elhozta a legjobb vígjátéksorozat és a vígjátéksorozatok legjobb színésznője díjat a Golden Globe-gálán. Most pedig jön a Run, egy romantikus vígjátéksorozat, amelyben nemcsak íróként, de producerként is közreműködik Waller-Bridge, sőt szerepel is benne. Az HBO szériája két ifjú szerelmesről szól, akik komoly ígéretet tesznek egymásnak: ha bármelyikük a titkos jelszót használja a jövőben, akkor ők ketten fogják magukat, és együtt szívódnak fel a világ színe elől. Ruby már szinte el is felejtette az ígéretét, amikor fiatalkori szerelme egyszer csak beállít hozzá, és kimondja a jelszót.

Phoebe Waller-Bridge és Vicky Jones, a Run producere és írója (Fotó: hollywoodreporter.com)

Industry (HBO)
A Girls című sorozattal befutott Lena Dunham is új szériával készül 2020-ra, az Industryval, amelyben fiatalok próbálnak eligazodni a bankszektor útvesztőiben és a pénz világában. Kollégák, barátok, szeretők, ellenségek? A határok hamarosan elmosódnak, ahogy belemerülnek a szex, drogok és egók dominálta vállalati kultúrába. Az Industry forgatókönyvét író Mickey Down és Konrad Kay elsőkézből tapasztalták meg a pénzügyi világ működési mechanizmusait. Dunham több epizódot is rendez majd, és ő lesz a sorozat egyik executive producere is.

Lena Dunham (Fotó: 5fortynews.com)

Little Fires Everywhere (Hulu)
A Little Fires Everywhere Reese Witherspoon és Kerry Washington közös projektje Celeste Ng második regényéből, amely magyarul Kis tüzek mindenütt címmel jelent meg. Witherspoon annyira beleszeretett a műbe, hogy cége, a Hello Sunshine rögtön meg is vásárolta a könyv jogait. A nőközpontú dráma, amely egy anya-lánya kapcsolat köré épül hamar a bestseller listák élén találta magát. Witherspoon később megkereste Kerry Washingont és Liz Tigelaart, hogy álljanak össze és vigyék képernyőre a történetet. Washington producer és főszereplő is lesz a projektben, míg Tigelaar a forgatókönyvet írja majd az eredeti alkotás alapján. A történet egy jómódú, ám elég unalmas településen, az ohiói Shaker Heightsben játszódik, ahol az állóvizet felkavarja – és a lakosokat jól meg is osztja – egy Kínából adoptált csecsemő érkezése.

https://www.youtube.com/watch?v=zRS64nZpaYQ

Ratched (Netflix)
Izgalmas szereplőgárdával érkezik Ryan Murphy friss projektje: a címszereplő Sarah Paulson mellett például Sharon Stone, Cynthia Nixon, Rosanna Arquette és Amanda Plummer is benne lesz. A Száll a kakukk fészkére előzménysorozatáról van szó, a címbeli Ratched nővér, vagyis a rettegett Főnéni fiatalkorát mutatja be.

Sarah Paulson (Fotó: dailymail.co.uk)

Gossip Girl (HBO Max)
Az HBO Max vezetője (ez a Warner Media új streaming szolgáltatása) tavaly nyáron rendelte be a Gossip Girl rebootját 10 egyórás epizóddal. A széria teljesen új casttal érkezik, csak annyi biztos, hogy Pletykacicát Kristen Bell alakítja majd. A karaktereken kívül a sztori is alkalmazkodni fog az új évtizedhez: ahogy Josh Schwartz fogalmaz, „mindnyájan Pletykacicák vagyunk a magunk módján”.

Kristen Bell (Fotó: businessinsider.com)

A szolgálólány meséje (Hulu) – 4. évad
Izgatottan várjuk, hogy a disztópikus széria, amely 2018-ban három Emmy-díjat is bezsebelt, milyen meglepetéseket tartogat a negyedik évadra. Kiszabadul végre Gileadból June? Mi a helyzet Nick-kel? Mi lesz Serenával? A sorozat executive producere, Warren Littlefield a következőt nyilatkozta a Good Housekeeping műsorában a folytatásról: „Veszünk egy nagy lélegzetet a harmadik évad után, majd az írók helyet foglalnak a gondolkodóműhelyükben.”

Fotó: newsweek.com

Az új pápa (HBO)
Új cím alatt és új szereplőkkel folytatódik Paolo Sorrentino sorozata, Az ifjú pápa. A címbeli új pápát itt már John Malkovich játssza, de Jude Law is szerepel benne. A trailerek alapján sok izgalmat tartogat az új évad: Law-t már az első előzetesben alsónadrágban láthattuk, még meglepőbb, hogy a szériában Marilyn Manson is feltűnik.

https://www.youtube.com/watch?v=WRhZ0mIATrM&feature=emb_title

The Morning Show (Apple TV+) – 2. évad
Az Apple TV+ 2019 novemberében dobbantott nagyot a The Morning Show-val (amiről itt írtunk). A sorozatok világában eddig nem látott érzékenységgel nyúl napjaink egyik legérzékenyebb témájához, a metoo-jelenséghez. A szereposztás parádés – Jennifer Aniston és Reese Witherspoon mellett Billy Crudup is remekel a sorozatban, megérdemelten rendelték be hozzá a második évadot. Az új epizódok novemberben érkeznek.

Forrás: Apple TV+

Homeland – 8. évad (Showtime)
Vajon hogyan folytatódik Carrie Mathison kálváriája? A nyolcadik, egyben záró évadból kiderül, és már nem is kell sokat várni, hiszen februárban elstartolnak az új részek. Az utolsó évadban, amely Afganisztánban játszódik, Mathison minden erejével azon van, hogy próbálja felidézni kitörlődött emlékeit. Saulnak nagyobb szüksége van a kapcsolataira, illetve azok szakértelmére, mint korábban valaha. Így az orvosi tanácsok ellenére is arra kéri Carriet, hogy tartson vele még egyszer utoljára.

https://www.youtube.com/watch?v=ksE36sCW_Co&feature=emb_title

Modern család – 11. évad (BBC)
A 2009 óta futó, Emmy- és Golden Globe-díjjal elismert széria 2020-ban debütáló tizenegyedik évadjával zárul le végleg. A készítők azt ígérik, hogy bár az utolsó 18-22 részes szezonban sok komoly döntést kell meghozniuk a karaktereknek, sőt egy halálesetet is fel kell dolgoznia a Dunphy és Pritchett családoknak, a sorozat mégis kellően humoros befejezést kap.

Fotó: filmhirek.hu

Vezető kép: Getty Images