Amikor vége az utolsó dalnak is címmel május ötödikén jubileumi nagykoncerttel ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a Korál zenekar a Papp László Budapest Sportarénában – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

MTI

Balázs Fecó énekes, billentyűs, zeneszerző, az együttes frontembere felidézte: első koncertjüket majdnem napra pontosan 40 éve, 1978. május elsején adták az Ifiparkban, a színapdon az alapító tagok, Pados István dobos, Scholler Zsolt basszusgitáros és Fischer László szólógitáros játszottak. A szombati több mint kétórás koncerten minden Korál slágert eljátszanak. A csapat két éve állt utoljára színpadon. Mint mondta, azt az érzést szeretnék visszaadni a koncerten, amit 1978-ban éreztek első nagysikerű fellépésüknél. Scholler Zsolt úgy fogalmazott: azzal az “erővel és odaadással, szívvel és lélekkel” szeretnék eljátszani a nótákat, mint annak idején. A koncertet megelőző felkészülés kapcsán azt mondta: ugyanazt érezték a próbák során mint régen, nem változott semmi. “Ott folytattuk, ahol abbahagytuk” – mondta.

A koncerten a zenekar tagjai mellett közreműködik Fekete-Kovács Kornél (trombita), Elek István (szaxofon), a billentyűs Herrer Pál, aki annak idején a Korál állandó turnézenésze volt, a Virtuózok Kamarazenekar és lesznek meglepetések is. Balázs Fecó a hatvanas évek végétől a Neotonban, majd a hetvenes évek elején a Taurusban zenélt. Korál néven 1978-ban három fiatal muzsikussal – a korábban a Beatricében játszott Fischer László gitárossal, Scholler Zsolt basszusgitárossal (őt később Fekete Tibor váltotta) és Dorozsmai Péter dobossal – állt össze. A dalok szövegeit Horváth Attila írta, a  Balázs-Horváth szerzőpároshoz olyan slágerek fűződnek, mint a Maradj velem, az Anyám, vigasztalj engem, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Kölykök a hátsó udvarból vagy a Homok a szélben

Balázs Fecóval készített interjúnkat elolvashatja ITT.
  

Kép: Korál archív