Ünnepi gálaműsorral nyílt meg újra szombat este a Magyar Állami Operaház átfogó felújításon átesett, Andrássy úti főépülete Áder János jelenlegi és Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök, valamint Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében. Az Újranyitógálán felcsendültek Erkel, Goldmark, Berlioz, Brahms, ifj. Johann Strauss és Kodály alkotásai. Az est folyamán közreműködött a Magyar Állami Operaház Gyermekkara, a Magyar Nemzeti Balettintézet, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara is.

061.hu

Az est folyamán olyan nagy művészek ragadtak karmesteri pálcát, mint Plácido Domingo, Medveczky Ádám, Kesselyák Gergely és Kocsár Balázs.

Az átfogó rekonstrukció után megújult Operaház ötnapos fesztivállal nyílik meg. A szombati nyitógálát megelőzően már pénteken és szombaton is tartottak diákpremiereket, majd vasárnap Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának ősváltozatával, hétfőn MacMillan Mayerling című balettjével várják a közönséget, március 15-től pedig látogatói túrákon is megismerkedhetnek az érdeklődők a felújított Ybl-palotával.

Az Opera új évadáról ITT írtunk!

Az újranyitógálát ITT nézheti vissza!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd