Június 2. és 4. között ismét megrendezik a főváros egyik legnépszerűbb ingyenes fesztiválját, a BelFesztet, mely ezúttal is hat helyszínen várja az érdeklődőket az 5. kerületben. A fesztiválon fellép mások mellett a Vad Fruttik, a MORDÁI, Áron András & the Black Circle Orchestra, a Parno Graszt és a Szabó Balázs Bandája. A Nem Adom Fel Alapítvány a Piacok Napjával, a V.30 Belvárosi Sportközpont nyárindító fesztivállal készül, de számos gyerekprogrammal – koncert, arcfestés, állatsimogató – is várják a szórakozni vágyókat.

061.hu

Június elején ismét jön a főváros egyik legnépszerűbb ingyenes fesztiválja, a BelFeszt, amely hat helyszínről – Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, Vigadó tér, Bástya Park, V.30 Sportközpont – jelentkezik. A háromnapos eseményen fellép mások mellett a Vad Fruttik, a MORDÁI, Áron András & the Black Circle Orchestra, a Parno Graszt, a Bohemian Betyars, a Los Orangutanes és a Szabó Balázs Bandája.

Június 4-én vasárnap a Piacok Napján válogathatunk az Erzsébet téren, a Szabadság téren és a megújult, építőipari nívódíjjal elismert Bástya parkban pedig családi napot tartanak, melynek keretében hangszersimogató koncerten vehetünk részt Korzenszky Klárival, fellép a Rutkai Bori Banda, de lesz állatsimogató, arcfestés és gólyalábas utcaszínház is.

A BelFeszt 2007 óta óriási sikerrel fut a Budapest V. kerületi önkormányzat jóvoltából. Az immár 15. születésnapját ünneplő fesztivál 2017-ben és 2018-ban is a Budapest Nightlife Awards szavazásán a második legjobb budapesti fesztivál címét szerezte meg.